Serhan Sokulgan Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü mü oldu?
HABERİ PAYLAŞ

Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü mü oldu?

Haberin Devamı

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları görünce ilk başta inanmadım, daha doğrusu inanmak istemedim. "Efes'te sünnet düğünü yapılıyor" başlıklı bu paylaşımları, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı kısa bir süre sonra yalanladı. Yaptığı açıklamada orada sadece kendi denetimlerinde, yönetmeliklerine uygun kruvaziyer misafirlerinin ağırlandığı dinletiler ve konserlerin olduğunu söylese de görüntü çok kötüydü.

Efes Antik Kentinde sünnet düğünü mü oldu

Nabi Avcı belli kuralların olduğunu ve tarihe dokuya asla zarar verilmediğini de dile getirdi. Ancak benim fotoğrafta gördüğüm ve hissettiğim, kocaman düğün masalarına eklenmiş kurdeleli sandalyelerin iliştirildiği sakillik ve kötü görüntü. Böylesine hassas tarihi bir yapıda bırak izinli de olsa yemek daveti vermeyi, aynı anda o kadar kişinin kalabalıklığı ve ses kirliliği bile zararın en alasını verir.

BAR PROGRAMLARININ ADI KONSER OLDU

Yazın gelmesiyle şarkıcılar birçok tatil beldesinde sahne alıyor. Çoğunun beach kulüplerdeki plaj partilerine playback yapmak için gittikleri bu işler yarım saat bile sürmüyor. Gece kulüplerinde canlı performans yapan isimlerin de sahne aldığı mekanların müşteri kapasitesi 800'ü geçmiyor. Ancak sosyal medyada çoğu şarkıcının "konser takvimim" diye duyurduğu bu işler bazen komik durabiliyor. Çünkü "konser" kitlelere Harbiye Açıkhava, şehir meydanları ya da arena olarak adlandırılan konser alanlarında da verilir. Barlarda ya da plajlarda değil.

KARAKÖY'DE SOKAK FESTİVALİ

İstanbul Beyoğlu bölgesinde gittikçe zorlaşan şartlar ve yasaklar üstüne mekanlar zor bela iş yapmaya çalışıyor. Mekanların önünde her masaya karışıp izin vermeyen belediye, Karaköy civarında da zaman zaman problem çıkarabiliyor. Ancak önümüzdeki hafta Karaköy'de sokakta eğlenebileceğimiz bir festival düzenleniyor.

Efes Antik Kentinde sünnet düğünü mü oldu

Zoom Organizasyon tarafından 7-8 Temmuz'da Marjo Karaköy'de düzenlenecek etkinlik, sokağı boydan boya kaplayacak. Yurt dışından gelen DJ'lerin de performans sergileyeceği festival, sokakta partilemek isteyenler için çok ideal.

TRAFİĞE YENİ ÇÖZÜM MOTOSİKLET TAKSİ

Geçen akşam arkadaşım bana ev ziyaretine motosikletle geldi. Pencereden baktığımda "Allah Allah acaba kimle geldi" derken tek başına eve girdi. "Arkadaşın nerede?" dediğimde bir kahkaha atararak "O arkadaşım değil, motosiklet taksi" dedi. "Nasıl yani" derken hemen araştırdım. Uzak Doğu'da çok kullanılan bu sistem artık İstanbul'da da var.

Efes Antik Kentinde sünnet düğünü mü oldu

Scotty isimli uygulamayı telefonunuza indirdiğiniz program, aynı Uber uygulaması gibi. Bulunduğunuz yerden uygulamaya girip çağırdığınızda en kısa mesafedeki sürücü gelip sizi alıyor. Kask ve hijyen açısından temiz bir bone de veriyor. Eğer bagajınız yoksa ve havalimanına yetişmeye çalışıyorsunuz 15 dakikada sizi ulaştırıyor. Üstelik taksiden ve Uber'den daha ucuz. Mesela Taksim'den havalimanına gitmek için 34 lira ödüyorsunuz.

Scotty uygulamasını biraz araştırınca ekstra gelir olsun diye boş zamanlarında bu işi yapanlar olduğunu da öğrendim. Mesela aralarında mesleği avukat olup bu işi yapan kadın sürücü bile var.

EV SAHİBİ KILIĞINA GİREN HIRSIZLAR

Hırsızların yöntemleri gerçekten bazen şeytana pabucunu bile ters giydirir. Bazı sakin apartmanları mesken belleyen hırsızlar, kapınıza reklam amaçlı yapıştırılan çilingir numaralarından birini arıyor ve çağırıyor. Gelen çilingir hiçbir soru sormadan kapıyı açıp gidiyor. Hırsızlar da hiç zorlanmadan elini kolunu sallayarak eve girip soyuyor. Bu işi düzgün yapan çilingirler tabii ki var ama her mesleği kötü kullanan kişiler de yok değil. Bu çilingir görünümlü kişiler bazen hırsızlarla ortak bile çalışıyormuş. Siz siz olun kapınıza reklam amaçlı yapıştırılmış güvenmediğiniz çilingir numaralarını yok edin.

Efes Antik Kentinde sünnet düğünü mü oldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder