Gündem Edirne çöplüğü 5 gündür yanıyor

Edirne çöplüğü 5 gündür yanıyor

Paylaş
Edirne çöplüğü 5 gündür yanıyor

Edirne'de şehir çöplüğünde 5 gündür devam eden yangını söndürmek için itfaiye ekipleri ve işçiler iş makinalari ile çalışmalarını sürdürüyor

Edirne Belediyesi’nin Yeniimaret Mahallesi yakınlarındaki vahşi depolama alanı olarak kullanılan şehir çöplüğünde 5 gün önce yangın çıktı. Gece yarısı çıkan yangına müdahale eden ekiplerin sıktığı tazyikli su yoğun dumana neden oldu.

Şehir çöplüğüne yakın mahallelerde yaşayanlar dumandan etkilendi. Evlere kadar ulaşan duman nedeniyle vatandaşlar evlerini pencereleri açamadı.

Vatandaşlar, her çöp yangınında bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, yetkililerin önem almasını istedi. 5 gün içerisinde yaklaşık 60 kamyon toprak alevlerin üzerine atıldı.

Ancak yangın tam olarak söndürülemedi. Yangının sönmemesi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi de kızdırdı.

"BİZİM APTALLAR YAKTI"

Yangının çöplüğe atılan yanıcı maddelerden kaynaklandığını belirterek Edirne halkından özür dileyen Sedefçi şunları söyledi: “Yangın çıkmasının nedeni bir çöp aracından dökülen yanıcı maddelerin oraya atılmasıdır.

Orası 3 aylık yeni çöp dökülen alan. Metan gazının oluşması için 6 aylık bir zaman gerekiyor. Yani yangın metan gazından kaynaklanmıyor. Şu anda gaz söz konusu değil.

Bir çöp aracından resmen duman çıkarken bizim aptallar bunu döküyor ve çöp de tutuşuyor. Kağıtlar ve poşetler şu anda yanıyor, ekiplerimiz üzerini toprakla kapatıyor.

Burada Edirne halkından özür diliyorum, arkadaşların duyarsızlığından kaynaklandı. Elemanlarımızın vurdumduymazlığı var. ‘Nasılsa bir şey olmaz’ diye düşünerek cahillikleri var. Yeni çöplüğümüzü, 2013’te Avrupa Birilği’nden alınacak olan yüzde 85 destek ile 60 dönümlük yere yapacağız."

Engin ÖZMEN/EDİRNE (DHA)