Gündem Edirne beyazlara büründü

Edirne beyazlara büründü

Paylaş
Edirne beyazlara büründü

Edirne'de, sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü

Karayolları ekipleri, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için Bulgaristan’a geçişi sağlayan Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda kar küreme ve tuzlama çalışmasına başladı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne’de etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte sabaha karşı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Sabah beyaz bir örtüye uyanan vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar, otomobillerinin üzeri yaklaşık 3 santimetre kalınlığında karla kaplanınca işyerlerine toplu taşıma araçları ile gitti.

Ancak kar yağışı nedeniyle kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Kar yağışı, Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa ilçesi’ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu.

Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu bölgede, karayolları ekipleri ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Kar, Bulgaristan sınırındaki Kırklareli’ne bağlı Dereköy Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu. Kar kalınlığının 3 santimetreyi bulduğu yolda, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Kırklareli ve Tekirdağ’da ise aralıklarla yağmur etkili oluyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Fırat KESKİNKILIÇ-Engin ÖZMEN/EDİRNE (DHA)