Ekonomi Eczaneler bir yana, asıl halk zarar görür

Eczaneler bir yana, asıl halk zarar görür

Paylaş
Eczaneler bir yana, asıl halk zarar görür

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti “Başbakan'ı bürokratlarının yanlış yönlendirdiğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu

BAŞBAKAN'I BÜROKRATLAR YANILTIYOR

Haberin Devamı

Kurumun internet sitesinde yayımlanan açıklamada şöyle denildi: “Aynı bürokratlara göre 4 Aralık’ta eczanelerin önemli bir kısmı kapanmayacaktı. Yine onlara göre 24 bine yakın eczacı tek tek sözleşme imzalamayı kabul edecekti. Her iki konuda da yanıldılar.”

SADECE ŞİRKETLERE YARIYOR

TEB’in açıklamasında, markette ilaç satılmasının eczanelerden öte halk sağlığı için olumsuz olduğu belirtildi. Dünyada sadece Amerika’da uygulanan bu sistemin, yalnızca ilaç şirketlerine yaradığı ifade edilen açıklamada, “Amerika bu sistem nedeniyle kişi başı ilaç harcamalarının en yüksek olduğu ülkedir. Sadece reçetesiz ilaçlarını markette sattıran bazı Batılı ülkeler, bundan bile geri dönmeye başlamıştır. Bu sistemin Türkiye’de uygulanması akılcı olmayan ilaç kullanımını artıracaktır” denildi.

Haberin Devamı

BAŞBAKANDAN RANDEVU TALEBİ

“Sorunun çözülmesinin yolu, hasta sağlığını ve eczacılık mesleğini tehlikeye atmak, ortadan kaldırmak değil, eczacıların ve hastaların yaşamasına izin verecek düzenlemeler yapmaktır” diyen TEB, birliğin eczacının, hastanın ve kamunun yararını aynı anda ve birlikte gözetecek çözümlerden yana olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan’la doğrudan görüşme yapma talebini yineleyen TEB, “Sayın Başbakan’ın müdahalesi ile sorunlara çözüm üreten bir sözleşmenin 15 Ocak’a kadar SGK ile imzalanabileceğine inanıyoruz” dedi.