Gündem Eczanede engelliye kalfa tecavüzü

Eczanede engelliye kalfa tecavüzü

Paylaş
Eczanede engelliye kalfa tecavüzü

Adana'da işitme engelli 35 yaşındaki R.Ü., baş ağrısı için ilaç almaya gittiği eczanede, eczacı kalfası Bayram Ali L.'nin tecavüzüne uğradığını iddia etti

Sümer Mahallesi’nde oturan bekar R.Ü., iddiaya göre geçen nisan ayında mahallelerindeki eczaneye giderek, eczacı kalfası Bayram Ali L.’den başağrısı için ilaç istedi.

ADET GÖRMEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

Eczacı kalfası başağrısı ilacı verdikten sonra R.Ü.’yü zorla işyerinin arkasındaki odaya götürerek cinsel ilişkiye girdi. Eczacı kalfası tarafından, "Başkasına anlatırsan seni keserim" diye tehdit edilen R.Ü.’nün, bu olaydan birkaç ay sonra adet görmemesi ve karnının şişmesi sonucu ablası tarafından götürüldüğü hastanede 4.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı.

18 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

R.Ü.’nün yaşadıklarını anlattığı ailesi, polise başvurdu. Şikayet üzerine 13 Ağustos 2010’da tutuklanan eczacı kalfası Bayram Ali L. hakkında, soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı tarafından ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, "... mağdurun karnındaki bebekten alınan sıvı ile şüpheliden alınan kan örneğinin yapılan karşılaştırılmasında baba-çocuk ilişkisi bakımından uyumlu olduğu belirtilmiş olup, sanığın bu suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi.

"BENİ GÖZLERİYLE TAHRİK ETTİ"

Yargılanmaya başlanan Bayram Ali L., mahkemeye kendi el yazısıyla yazdığı 4 sayfalık savunma dilekçesini sunarak hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

R.Ü.’yü 5 yıldır tanıdığını belirten sanık şöyle dedi: "Kendisi sağır ve dilsiz ama çok zeki bir insandır. Eczaneye gelerek kaş göz hareketleri ile beni tahrik etmeye başladı.

Daha önce tansiyon için geldiğinde el kol hareketi yaparak beni tahrik etmişti. Ben bunu yapmak istemedim. Sonra kolunda yaralar olduğu halde gelerek yardım istedi. Ben de ilaç sürerek yardım ettim.

"BENİMLE DUYGUSAL İLİŞKİ KURDU"

Benimle duygusal ilişki kurmayı başardı. Yaklaşık 15 ay muhtelif tarihlerde görüştük. Mağdurun isteği ile 5 kez cinsel ilişkide bulundum. Hamile kalınca kendi iffetini kurtarmak, aile baskısına boyun eğmek maksadıyla bu şikayette bulunmuştur.

Ben mağdurun zorla ırzına geçmedim. Böyle bir suç zaten eczanede olması mümkün değildir."

KESERİM’ DEDİ

İşaret dili tercümanı aracılığıyla ifade veren R.Ü. ise, "Eczanenin önünden geçerken beni çağırırdı, ama ben gitmezdim. Olay günü başım ağrıyordu. İlaç almak için eczaneye gittim.

Bana ilaç verdikten sonra zorla odaya alıp cinsel ilişkiye girdi. 5 kez ilişki olmadı. Beni sürekli kesmekle tehdit ediyordu, o yüzden kimseye anlatamadım. 4.5 aylık hamile olup da her şey ortaya çıkınca şikayette bulundum" dedi.

Şikayetçi olan anne V.Ü. de, "Ben kızımın sanıkla görüştüğünü, cinsel ilişkide bulunduğunu görmedim, duymadım. Kızımın adet görmemesi üzerine doktora gitmesini istedim.

Ablasının götürdüğü hastanedeki muayene sonucu hamile olduğu anlaşıldı" diye konuştu. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/DHA