Gündem Ebru'ya devlet sahip çıktı

Ebru'ya devlet sahip çıktı

Paylaş
Ebru'ya devlet sahip çıktı

'Çılgın aşık' yüzünden liseyi bırakıp evde hapis hayatı yaşıyan Ebru A.'nın okuması için Valilik harekete geçti

Antalya'da 2 yıl önce kendisine aşık olan Abdullah Minaz'ın tehditleri yüzünden lise öğrenimini bırakmak zorunda kalan 16 yaşındaki Ebru A.'ya devlet sahip çıktı. Antalya Valiliği, Ebru'nun tekrar okula dönmesi için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Kentin Emek Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Abdullah Minaz, aşık olduğu liseli Ebru A.'ya aşık olunca genç kızın hayatı karardı. Çılmfın aşığın tahditleri nedeniyle korkan ve 2 yıl önce lise öğrenimini bırakmak zorunda kalan Ebru A., bu kişinin kaçırma girişimleri nedeniyle açılan davada ifade vermek üzere ailesiyle adliyeye gelince haber oldu ve yaşadığı dram gazetelerde geniş yer alınca çığlığı duyuldu.

Olayı basından öğrenen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatı ile bürokratlar harekete geçti. Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Sosyal Hizmetler Müdürü Ramazan Özen, yanlarında psikologlar, çocuk gelişim uzmanı ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli polislerle birlikte Ebru A.'nın yaşadığı Emek Mahallesi'ndeki eve geldi. Bir süre evde aile fertleri ve Ebru ile görüşme yapıldı. Bu görüşmenin ardından Vali Yardımcısı Bulgurlu, “Bu haber gazetelerde çıktıktan sonra sayın valimizin talimatı ile bir komisyon kuruldu. Geldik, gördük ve yerinde dinledik. Çocuğun okula kazandırılması konusunda yapılması gereken her şey yapılacak. Aile ile görüştük. Bundan sonra yapılacak işlemleri tespit edip yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin neler yapılacağına ilişkin soruları üzerine Bulgurlu, Ebru A.'nun yatılı okula yerleştirilmesi, ailesinin başka yere taşınması gibi alternatifler bulunduğunu söyledi.

NEREDE OKUMAK İSTİYORSA OKUYACAK

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise Ebru A.'nun babası Cuma A.'nın 30 Ekim 2008 tarihinde çocuğunu okuldan almak için dilekçe verdiğini söyledi.

Velinin neden bildirmeden kızını okuldan aldığını belirten Gülay, “Bugün 2 yıl sonra, bırakma nedenini gazetelerden öğrendik. Kız çocukları benim için çok önemli. Benim 372 bin evladım var Antalya'da. Kızımız nerede okumak istiyorsa orada okutacağız” dedi.

DIŞARI ÇIKINCA HEMEN SALDIRIYOR

Liseyi bıraktıktan sonra 2 yıl süren ev hapsini gözyaşları içerisinde anlatan Ebru A., ise yaşadığı korku dolu günleri şöyle anlattı:
“Bu adam yüzünden okulumdan oldum. Öğretmen olmak istiyordum. Hayalim vardı. Akşama kadar evdeyim. İnternet yok, bilgisayar yok. Dışarı çıkamıyorum. Dışarı çıkınca hemen ortaya çıkıyor ve saldırıyor. Bana ‘Senin bacaklarımı keseceğim, yürüyemez hale geleceksin. Yüzüne kezzap atacağım’ diyor.”

Haberin Devamı

“KIZIM İNTİHARA BİLE KALKIŞTI”

Ebru A.'nın annesi Hatice A. ise bu olay yüzünden kızının intihara kalkıştığını belirtirken, “O kadar psikolojisi bozuldu ki sonunda intihar edip ölmek istedi” dedi.

Kızını rahatsız eden Abdullah Minaz'ın ailesine defalarca gidip kızlarının peşini bırakması için yalvardıklarını anlatan Hatice A., “Babası bize 'Kurtulmak için siz öldürün' diyor. İşi yok, boynunun her tarafı jiletli. Psikopat, sapık bir oğlan. Çocuğum okumak istedi. Onu okutmaya çalışırken başımıza bunlar geldi. Pazara çıkmak istediğimiz zaman bile peşimizden gelmemesi için başka sokaklara giriyoruz” diye konuştu.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)