Gündem Ebe hemşireden doğumda işkence

Ebe hemşireden doğumda işkence

Paylaş
Ebe hemşireden doğumda işkence

Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde Zübeyde Aygan, doğum sırasında görevli ebe hemşire D.T.'nin kendisine tükürdüğünü ve koluna iğne batırdığını iddia etti

Fevzipaşa Mahallesi'nde oturan 9 aylık hamile Zübeyde Aygan, 9 Ekim gecesi doğum sancıları başlayınca eşi Hasan Aygan tarafından Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürüldü.

Hemen doğumhaneye alınan Zübeyde Aygan, sağlıklı erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumun ardından evine giden Zübeyde Aygan, hastanedeki hemşiresinin kendisine hakarette bulunduğunu öne sürdü.

Kanlı elbisesi ve kolundaki iğne izlerini gösteren Aygan, “Sancılar üzerine hastaneye götürüldüğümde, odaya gelen ebe hemşire D.T. kaçıncı doğum olduğunu sordu. ‘4'üncü’ deyince, yüzüme tükürerek hakaret etti.

Sesimi çıkarmadım. Doğum sırasında farkında olmadan kolunu tuttuğumda da sinirlenen hemşire eline geçirdiği enjektörlü iğne ile bana saldırdı. İğneyi 4-5 defa sol koluma batırdı” dedi.

Savcılığa, ebe hemşire hakkında suç duyurusu dileçesi veren Hasan Aygan da eşine yapılanlara anlam veremediğini belirterek, “Bugün benim eşime yapılanlar, yarın bir başkasına tekrar yapılabilir. Bu ebe hemşireden şikayetçiyiz. Gerekli yerlere başvurup, peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Yeni doğan bebeklerine ‘Yusuf Emir’ adını veren Aygan çiftinin 14 yaşında Zeynep, 10 yaşında Hakan ve 3 yaşında Şeyma adlı 2'si kız 3 çocuğu daha bulunuyor.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)