Bilim - Teknoloji EA Sports’ta artık daha çok kadın sporcu göreceğiz
Paylaş
EA Sports’ta artık daha çok kadın sporcu göreceğiz

Dünyanın en popüler oyunlarından birisi olan FIFA’da, bundan 2 sene öncesine kadar hiç kadın karakter yoktu. Artan baskılara cevap veren EA Games, ilk kez FIFA 16’da kadın futbolculara yer açmıştı. Kadın sporcu ve kadın oyuncuların arka planda kalmasını istemeyen oyun firması, bu konuda çalışmalarına hız kazandırıyor

Her şey 2011 yılında 14 yaşındaki Lexi Peters’ın EA’e yazdığı mektupla başladı. Peters mektupta EA’e, hokey oyunu NHL’de neden kadın karakter olmadığını, yönettiği karakterin erkek olduğunu ve bu durumdan hoşlanmadığını belirtmişti.

Olayın ardından Electronic Arts, bir sonraki NHL oyununa kadın karakterler ekledi ve bu şekilde başlamış oldu. Şirkete göre küçük kızın mektubu bir uyanma çağrısıydı.

Oyun şirketi şimdi olayı başka bir boyuta taşıyor. FIFA 18‘de işi büyütmesinin yanı sıra eylül ayında PS4 ve Xbox One için gelecek olan NBA 18‘de de birçok kadın sporcu yer alacak. Allisha Gray, Brittney Griner ve Maya Moore gibi sporcuların yer alacağı oyunda, daha az bir kitle olsa dahi kadın oyuncuları memnun etmek için çabalanacak.

RAKİPLERİ GERİDE KALDI


Erkek oyuncular ve sporcular kadar, kadınlara da önem verdiğini gösterme çabasında olan oyun şirketi, bu çabalarında maalesef yalnız.

Örneğin NBA oyununun rakibi olan 2K Sports ve NBA2K‘nın maalesef bu konuda hiçbir çalışması bulunmuyor. EA Sports‘un grup başkanı Cam Weber, Engadget‘a verdiği demeçte, daha geniş kitlelere hitap etmenin birçok yolu bulunduğunu, her oyuncunun bu olağanüstü sporcuları tanıması gerektiğini ve her kitleden, her cinsiyetten insana ilham kaynağı olmak istediklerini belirtti.

Ayrıca Weber, kadınlara hitap eden oyunlar yapmak için geliştirme ekiplerinde daha çok kadına ihtiyaçları olduğunu da söyledi.

Euro Truck Simulator 2 İçin Yeni Ülke!

Haberin Devamı