Gündem Düzce alev alev

Düzce alev alev

Paylaş
Düzce alev alev

2.5 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürülebilen yangında 10 işyeri kül oldu

Düzce’de iş hanlarının bulunduğu Spor Sokak’ta, 4 binanın en üst katları ve çatılarında yangın çıktı. Yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2,5 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürülürken, 10 işyeri tamamen yandı.

Yangın saat 01.30 sıralarında, Kültür Mahallesi’nde iş hanlarının bulunduğu Spor Sokak’ta meydana geldi. Bir binanın üst katında bulunan kafede başlayan yangın hızla büyüyerek yan yana bulunan binalara sıçradı. 4 binanın en üst katları ve çatılarını saran alevleri görenler itfaiyeye ihbarda bulundu. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük yaşayınca çevre il ve ilçelerden yardım istendi.

Sakarya, Hendek ve Düzce’nin ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan binaları söndürmeye çalışırken, yangının olduğu bölgeye elektrik ve doğal gaz verilmedi.

Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Ali Gezer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük olay yerine gelerek çalışmaları takip ederken, işyerlerinin yandığını duyarak gelenler işyeri sahiplerinden bazıları fenalık geçirdi.

Yangın saat 04.00’e kadar süren çalışmalar sonucu kontrol altına alınırken, bir kişi dumandan etkilendi. İsmi öğrenilemeyen kişi 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 10 işyeri tamamen yanarken, Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olay yeri inceleme ekibi yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Hasan KAYA / DÜZCE, (DHA)