Yaşar Özay Düşük puanla giden daha başarılı oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Düşük puanla giden daha başarılı oluyor

Haberin Devamı

LYS’den yüksek puan alan öğrencilerin notları, aynı bölüme LYS’den daha düşük puanla giren öğrencilerin gerisinde kalıyor.

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut’un üniversite öğrencilerinin notları üzerinde yaptığı araştırma aynı bölüme LYS’den yüksek puanla giren öğrencilerin not ortalamasının, daha düşük puanla girenlerin gerisinde kaldığını ortaya çıkardı.

Aynı konuda daha önce de araştırmalar yapan Prof. Erhan Erkut son araştırmayı da MEF Üniversitesi Hukuk, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinde yaptı.

Öğrencilerin ilk iki yılda aldığı genel not ortalamalarını öğrencilerin LYS puanlarıyla karşılaştıran Prof. Erhan Erkut YGS ve LYS’nin sorgulanması gerektiği sonucuna ulaştı.


SINAV DEĞİŞMELİ


Prof. Erhan Erkut sonuçtan yola çıkarak üniversite seçme sınavlarının öğrencilerin üniversite başarısını doğru tahmin edemediğini vurguladı. Bu nedenle bu sınavlara güvenilmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Erhan Erkut üniversite performansını daha iyi öngörebilecek bir sınav ya da seçme sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

Prof. Erhan Erkut “Ne üniversitede ne de üniversite sonrası yaşamda karşılığı olmayan, zaman baskısı altında yapılan çoktan seçmeli test ile gençleri üniversiteye yerleştirerek ülkenin geleceğine zarar verme ihtimali bizi neden rahatsız etmiyor?” diye sordu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder