Gündem Düşen uçağın pilotuna ulaşıldı

Düşen uçağın pilotuna ulaşıldı

Paylaş
Düşen uçağın pilotuna ulaşıldı

Eğitim uçuşu sırasında Tekirdağ'da düşen, Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu son dönem öğrencisi pilot Arda Saçan'ın hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi

İstanbul Hazerfen Havaalanı’ndan havalanan ve henüz belirlenemeyen bir nedenle Tekirdağ’ın Yenice Dağı’na düşen tek kişilik eğitim uçağına, polis ve jandarma tarafından yapılan uzun aramalar sonucunda ulaşıldı.

Öğrenci pilot Arda Saçan, uçağın bulunduğu bölgeden askeri helikopterle alınarak, tedavi edilmek üzere Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Saçan’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, hastane önünde yaptığı açıklamada, kaza bölgesine ulaşılıp pilotun hastaneye getirilmesinin 4 saat içinde gerçekleştiğini söyledi.

Kemelek, ekiplerin uçak enkazının bulunduğu yerde incelemelerini sürdürdüğünü belirterek, "öncelikle pilotun sağ olarak kurtarılması bizim için sevindirici. Uçakta bulunan pilot öğrenci pilot, şu anda olayın teknik boyutu ve kazanın oluş nedenleri üzerinde durulmuyor. Kurtarma ve sağlık sorunları ile ilgileniyoruz" diye konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir de, hastanın genel durumunun gayet iyi olduğunu ve 24 saat gözetim altında tutulacağını kaydetti.