Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Durumu takip edin
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Erkeklerdeki meni miktarı keselerin büyüklüğüne bağlı olarak artabilir. Meni keseleri tıkalıysa ya da doğuştan yoksa veya prostat ameliyatları sonrası meni çok az gelir. Bunu iyi takip edin ve uzmana başvurun.

SORU: Zevk suyu geliyor

15 yaşındayım. Her gün 2 defa masturbasyon yapıyorum ama sadece zevk suyu geliyor, meni gelmiyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır.

Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Ejakülatın miktarının fazla olması içindeki sperm yoğunluğu normal sınırlar içinde olduğu sürece herhangi bir sorun yaratmaz.

2-3 günlük cinsel perhiz sonrası olmak şartı ile miktarın azlığı ise 1 cc altında ise kısırlık açısından bir sorun olabileceğini düşündürür, normal dışı bir durumdur.

Bazı hastalıklarda görülür

Meni keselerinin kanallarının tıkalı olması veya bu kanalların kısmen veya tamamen doğuştan gelişmemiş olması hallerinde meni boşalmada 1 cc altında gelir.

Ayrıca ileri derecede şeker hastalığı gibi sinirleri etkileyen sistemik hastalıklarda veya prostat gibi ameliyatlar sonrası da boşalmanın geriye, idrar kesesine doğru olması sonucu meni miktarı azalabilir veya tamamen yok olarak kuru ejakülasyon denilen durum ortaya çıkabilir.

Tüm bunların detaylı tetkikleri üroloji uzmanları tarafından yapılır, uygun olanlarda endoskopik cerrahi yöntemler ile tedavi sağlanabilir.

SORU: Prostatım büyüyor

64 yaşındayım, emekliyim. Prostat büyümesi yaşıyorum. PSA kontrollerimi yaptırıyorum. Gecede bir defa tuvalete kalkıyorum. 5 aydır ilaç kullanıyorum. Etki hissetmedim, kullanmayı sürdürebilr miyim? Ameliyat olmalı mıyım?

CEVAP

Kullandığınız ilaçlar ile sorununuz ortadan kalkıyor ise düzenli kontroller yaptırmak şartıyla devam etmenizde sakınca yoktur. İlerleyen zamanda ilaçların yetersiz kalıp ameliyat olma ihtimaliniz olduğunu bilmelisiniz. SORU: Boşalamıyorum 19 yaşındayım. İlişkiye girerken cinsel organım geç sertleşmiyor ve boşalamıyorum, normal mi?

CEVAP

Bu durumda psikolojik ve hormonal faktörler rol oynayabilir. Önce bir üroloji uzmanı ile görüşün.

SORU: Yağ bezeleri var

Penis ve testislerimin etrafında küçük yağ bezesi gibi noktacıklar var. Bu kısırlığa sebep olur mu? Bir de penisim sola eğri gibi. Bu bana ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Penis ve torbaların cildindeki yağ bezelerinin kısırlık veya cinsellikle ilgisi yoktur, sadece cilde ait oluşumlardır. Gerekirse bir dermatoloji uzmanına danışabilirsiniz. Penisinizdeki ilişkiye engel olmayan hafif eğriligin de tamamen normal sınırlar içinde olduğunu düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder