Nedim Şener Düpedüz rüşvetçi
HABERİ PAYLAŞ

Düpedüz rüşvetçi

Haberin Devamı

Türkiye’de bakanları rüşvete bağlamış Rıza Sarraf hakkında “casusluk” suçlamasıyla soruşturma açıldı, mal varlığına tedbir konuldu.

Casusluğunu bilmem ama Rıza Sarraf, yalancı, iki yüzlü, sahtekar bir rüşvetçidir. O yüzden hem onun hem de ondan milyonlarca dolar rüşvet alan başta Bakan Zafer Çağlayan olmak üzere Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında rüşvetten soruşturma açılmalıydı.

Halkbank avukatlığını yapmış olan Prof. Dr. Ersan Şen, Rıza Sarraf’ın ifadelerinin delil olamayacağını ve rüşvetten soruşturma açılamayacağını iddia ediyor.

Oysa, Sarraf’ın sözleri soruşturma açılması için yeterli yeni delil niteliğinde.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sarraf hakkında açtığı “casusluk” soruşturması kapsamında “Yazılı ve görsel medyadan elde edilen bilgilere göre T.C. devletinin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarı ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği” gerekçesiyle tedbir koydu.

Yani Sarraf’ın mahkemede yaptığı açıklamalar, bu soruşturmada esas alınmış. Dolayısıyla rüşvet konusundaki iddiaları da esas alınarak bu konuda soruşturma başlatılabilir.

Basına yansıyan deliller

Nitekim, savcılık daha önce de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın avukatlarının mahkemeye sunduğu ve basına yansıyan sözlerine dayanarak ABD’li eski Savcı Preet Bharara ve dava savcısı Joon H. Kim hakkında şu gerekçeyle soruşturma başlatmıştı: “Cumhuriyet Savcılığımızca gerek yazılı basından, gerekse internet medyasından elde edilen bilgilerden: New York Güney Bölge Mahkemesi’nde Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla hakkında devam eden yargılamada, Hakan Atilla’nın avukatı Cathy Fleming tarafından 30 Ekim 2017 tarihinde mahkemeye sunulan yeminli talep belgesinde, soruşturmayı yürüten bölge savcılığı tarafından yargılama dosyasına sunulan belgelerin ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğu, keza bu belge ve delillerin kişiler arasındaki iletişime ilişkin özel hayatın gizliliğini ve haberleşme gizliliğini ihlal eder nitelikle belgelerden olduğu, bu belgelerin soruşturma yapan savcılık makamına gayri resmi yollardan iletilmiş olduğuna dair bilgilere ulaşılmış olması.”

Defalarca söyledim yine tekrar ediyorum: Bu dava ile siyasi bir operasyon yapıldığı açık ama bunun kadar açık olan bir şey var ki; o da Rıza Sarraf’ın rüşvet verdiği ve bakanlar ile Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın bunu aldığıdır.

Dolayısıyla bana göre rüşvetten soruşturma açılması şarttır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder