Dünya Dünyanın gözü bu düğünde

Dünyanın gözü bu düğünde

Paylaş
Dünyanın gözü bu düğünde

İngiltere Prensi William ve bir kömürcünün torunu olan Catherine Elizabeth Middleton, bugün TSİ 13.00'te başlayacak muhteşem bir törenle dünyaevine giriyor

İngiliz Kraliyet Sarayı için büyük gün geldi çattı. ‘Avam'dan gelen Kate Middleton, Prens Charles’ın ardından ‘Kral’ olacak veliaht Prens William ile bugün evleniyor. Düğün öncesi genç çift son ‘bekar’ gecelerini ayrı geçirdi.

Prens William ve müstakbel eşi Kate Middleton bugün dünyaevine giriyor. Bütün dünyanın merakla beklediği Kraliyet düğünü için dün Londra’nın ünlü Westminster Kilisesi’nde son kez prova yapıldı. Provada, sağdıç Prens Harry ile Kate Middleton’ın anne ve babası da hazır bulundu.

Büyük düğün için yapılan prova sabah saatlerinde başladı. Provada, tören sonunda Buckingham Sarayı üzerinden gösteri uçuşu yapacak 7 askeri uçak, üslerinde son manevralarını denedi. İngiliz Ordusu’na bağlı farklı birliklerden 1000 asker, şafak sökerken tören üniformaları içinde prova yaptı. Düğün sırasında Kraliyet üyelerini, Middleton ailesini ve diğer önemli davetlileri saray ile Westminster Kilisesi arasında getirip götürecek faytonlar ve otomobiller de bu provada yerlerini aldı.

Ya yağmur yağarsa

Çift törenin ardından atlı arabayla yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolculuk yaparak halkı selamlayacak. Düğünün davetsiz misafiri ise Doğu Avrupa’dan gelen fırtınalı ve yağışlı hava. Fakat yağmura karşı her türlü önlem alındı. Çiftin halkı selamlayacağı atlı araba, yağmurun şiddetli olması durumunda camekanlı ve üstü kapalı bir başka atlı arabayla değiştirilecek.

Son provadan sonra William ve Kate, Prens Charles’ın konutu Clarence House’a gitti. William düğün öncesi gerginliğini bisiklet sürerek ve arkadaşlarıyla top oynayarak geçirmeye çalıştı. Middleton ise bu geceyi ailesiyle lüks otel The Goring’te geçirdi. Kate’in törene geç kalmamasını sağlamak için yeri sebebiyle tercih edilen otel 1910’dan beri hizmet veriyor. Otel Kraliçe Elizabeth’in yanında çalıştırdığı kişilere verdiği yılbaşı partileri ile tanınıyor.

Mutfak alarmda

Devlet adamları da dahil 600 davetlinin katılacağı resepsiyon ve 300 davetlinin yer alacağı akşam yemeği için mutfak ekibi de son hazırlıklarını yapıyor. Düğün yemeği sırasında aksaklık olmaması için Kraliyet üyeleri ve Middleton’ların tam belirlenen zamanda kiliseye girmesi gerekiyor. Prens William ile sağdıcı olan kardeşi Prens Harry’nin 4 dakikada kilisede olacak. Kiliseye en son varacak olan gelin için ise duvak ve kuyruk gibi detayların zaman alacağı göz önüne alınarak 9 dakika ayrıldı.

Büyükelçi Çeviköz davetliler listesinde

TÖRENE Türkiye’den Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz davet edildi. Bu arada düğüne, ülkenin eski İşçi Partili Başbakanları Tony Blair ve Gordon Brown da davetli değil. Ancak Blair ve Brown’un selefleri Muhafazakar Partili John Major ve Margaret Thatcher düğüne davet edildi. Blair ve Brown’un “şövalye nişanları” olmadığı gerekçesiyle düğüne davet edilmedikleri basına yansırken, mevcut Muhafazakar-Liberal Demokrat hükümetinin davetli listesinde etkili olmuş olabileceği yorumu yapıldı.

Gelinliği sır



KATE Middleton’ın düğünde giyeceği gelinlik merak konusu. Gelinliğin modeli sır gibi saklandı ama Kate’in kuyruksuz bir gelinlik giymesi olasılık dahilinde görülmüyor. İngiliz basınında daha önce çıkan haberlerde, Middleton’ın gelinliğini geçen yıl intihar eden İngiliz tasarımcı ve modacı Alexander McQueen’in baş tasarımcısı Sarah Burton’ın hazırlayacağı iddia edilmişti. Prens William’ın ise düğününde, mensubu olduğu hava kuvvetleri üniformasını giymesi bekleniyor.

Westminster kampı

PRENS William ve müstakbel eşini yakından görmek isteyenler de Westminster Kilisesi önünde kamp kurmaya devam ediyor. Birçok kişi günler öncesinden uyku tulumunu, yiyecek, içeceklerini ve şemsiyesini alarak kilise önünde beklemeye başlamıştı. Çiftin düğününün, İngiltere’nin son 30 yıldır gördüğü en büyük ve görkemli tören olması bekleniyor. Kraliyet ailesinde en son evlenen, Prens Charles ile Lady Diana olmuştu.

Sarayda disko topu krizi

DAHA düğün gerçekleşmeden aileler arasında kavga koptu. Kate Middleton’ın uçuk davranışlarıyla ünlü kızkardeşi Pippa, Buckingham Sarayı’nın Kraliyet salonunu diskoya çevirmeye kalkınca ilk tartışma çıktı. Sıkıcı tören sonrası çılgın bir parti düzenlemek isteyen Pippa saraya ışıltılı disko topu asmak istedi. Prens William tarafından desteklenen fikir, Kraliyet ailesinde huzursuzluğa sebep oldu.

HÜRRİYET

2

Haberin Devamı