Yaşam Dünyanın en yaşlı eşcinseli

Dünyanın en yaşlı eşcinseli

Paylaş
Dünyanın en yaşlı eşcinseli

Arkeologlar, Çek Cumhuriyeti'nde bulunan 5 bin yıllık bir erkek iskeletinin eşcinsel bir mağara adamına ait olduğunu ortaya çıkardı

Daily Mail’in haberine göre, Çek Cumhuriyeti’ndeki kazılar sırasında bir mezarda bulunan ve M.Ö. 2900 ile 2500 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen mağara adamı bilinen ilk eşcinsel erkek...

Haberin Devamı

O devirde ölen erkekler geleneksel olarak vücutlarının sağ tarafı üzerinde yan yatırılarak ve yüzleri batıya bakacak şekilde gömülüyordu ancak kadınlar sol taraflarının üzerine yatırılıyor ve yüzleri doğuya baktırılıyordu.

KADIN GİBİ GÖMÜLMÜŞ

Çek Cumhuriyeti’nde bulunan mağara adamı iskeletinin de kadınlar gibi sol tarafına yatırılmış ve yüzü doğuya dönük halde bulunduğunu bildiren arkeologlar, buradan yola çıkarak iskeletin eşcinsel bir mağara adamına ait olduğunu düşünüyor.

Uzmanları bu sonuca götüren ikinci bir kanıt da, iskeletin yanında bulunan malzemeler... Erkekler Taş Devri’nde taştan yapılmış balta veya bıçak gibi silahlarıyla gömülüyordu. Cesedin yanına ayrıca öbür dünyada kullanması için yiyecek ve içecek bırakılıyordu. Kadınların da yanına hayvan kemikleri ve dişlerinden yapılma kolyeleri ve yumurta şeklindeki yemek kapları koyuluyordu.

Haberin Devamı

İKİNCİ KANIT YANINDA BULUNANLAR

Çek Cumhuriyeti’nde bulunan mağara adamının yanında hiç silah olmadığı gibi, sadece yumurta şekilli kap kacak bulundu. Arkeolog ekibinin başında bulunan Kamila Remisova Vesinova, o dönemde cenazelere büyük önem verildiğini belirterek, bu olayın bir tesadüf ya da yanlışlık sonucu meydana gelmesinin imkansız olduğunu vurgulayarak, “Bulgulara bakarak, bu mağara adamı kesinlikle ya eşcinsel ya da travestiydi" diyor.