Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Dünyanın en muhteşem varlığı kadın
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın en muhteşem varlığı kadın

Haberin Devamı


Ne derseniz deyin, yeryüzünün en etkileyici varlığı kadındır. İnsan vücudunun, fiziksel ve kimyasal yapıların muhteşem bir bütünü olduğunu biliyoruz.
Bu cümleyi kadın vücudunun estetiği en güzel mimari eserden daha etkileyici ve eşsiz diyerek tamamlayabiliriz. Dünyanın tüm kadınlarının gözleri sadece mutluluğu hak ediyor diyor ve kadınlarımızın günü kutluyorum.

Vücut, hepimizin özenle taşıması gereken yegâne servet. Buna bir de güzel bir kalbi ekleyin işte dünyanın en etkileyici hazinesi ortaya çıktı. Birbiriyle uyumlu çalışan organlar ve elbette ideal bir kilo vücudumuzun sağlıklı çalıştığının somut kanıtıdır.

Peki modern yaşamın giderek hareketsizleştirdiği vücutlarımız sizce de özel bir ilgiyi hak etmiyor mu?

Baharda kendinize vakit ayırın

Sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, baştan çıkaran kötü alışkanlıklar ve hareketsizlik hepsi bizi bir tuzağın içine çekiyor. Buna bir de zamanın geri alınamaz gücünü eklersek vücudumuz sadece ilgiye değil yardıma da muhtaç.

Özellikle bahar aylarında fazla yağlardan kurtulmak için kendinizi motive edebilirsiniz. Bunun için tıp teknolojisinin harika önerileri var. Ancak baştan söylemeliyim ki bunu sizin yardımınız olmadan yapmak mümkün değil.

Eğer kendiniz için bir şeyler yapmayı kabul ediyorsanız buyurun yazının devamını okuyun.

Gergin bir karın estetiktir

Gergin ve içe çökük bir karın, karın kaslarının yarattığı gölge oyunları, çekici bir göbek deliği, belki üzerinde güzel bir piercing, belirgin bir bel çukuru, tüm kadınların hayallerini süsleyen bir görüntü. Sadece kadınlar değil, erkekler de gergin bir karın ve baklava şeklinde görünen adale paketlerinin peşinde.

Düzgün bir karın hem gençliği, hem aktif ve sportif bir kişiliği çağrıştırıyor. Ancak orta yaşa gelindiğinde karında ve belde yağlanma başlıyor, doğumlar karnı gevşetiyor, ciltte çatlaklar gelişiyor, göbek deliğinin şekli bozuluyor. Özellikle oturulduğunda tüm karnı ve beli saran bir simit oluşuyor.
Giysi seçerken en büyük kaygımız bu görüntüleri gizlemek haline geliyor. Pantolonun kenarlarından taşan yağlar, kemerin üzerine dökülen göbek her iki cinsi de itici kılan görüntüler. Karın bölgesi bir kez bozuldu mu tekrar eski haline gelmesi çok güç. Aylarca yapılan sporla elde edilen birazcık düzelme, bir haftalık tatilin ardından yerini yine eski can simidine bırakıyor.

Karın bölgesi şekil bozuklukları günümüzde sosyal alanlarda ciddi problemlere sebep olabilmektedir. İnsanlar için artık düzgün ve sıkı bir karın zindeliğin ve sağlığın göstergesidir.

Karın estetiği çözüm olabilir

Orta yaş ve sonrası kadın hasta grubunda karın estetiği ameliyatları çok sık yaptırılıyor. Çünkü bu yolla, sıkı ve sağlıklı bir görüntüye tekrar kavuşmak mümkün.

Karın, kol, bacak ve uyluk bölgeleri yağların en fazla bulunduğu bölgelerdir. Kişinin sağlıklı tetkiki sonucu uygun şartları taşıması halinde bu bölgelere uygulamalar yapılabiliyor. Vücut şekillendirmeyi size önümüzdeki hafta daha detaylı anlatacağım.

Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bana ilk mail atan 3 kadın okurumuza minik hediyeler vereceğiz. Bize yazın lütfen.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder