Yaşam Dünyanın en iyileri arasında 2 Türk oteli

Dünyanın en iyileri arasında 2 Türk oteli

Paylaş
Dünyanın en iyileri arasında 2 Türk oteli

Seyahat sitesinin araştırmasında Güney Afrika'daki bir otel birinci olurken, listeye 2 Türk de girdi

İnternetteki seyahat sitesi Travel Leisure’ın yaptığı araştırmada, Güney Afrika’daki Bushmans Kloof Wilderness Reserve, 2009 yılında dünyanın en iyi oteli seçildi.

Dünyadan 500 mekanın listeye girdiği araştırmada, uzmanlar ve binlerce okuyucunun en öncelikli tercihi Cape Town’a yaklaşık 3 saat uzaklıktaki Cederberg Dağları’nda yer alan Bushmans Kloof oldu. Geçen yılın birincisi, Güney Afrika’daki Kruger Ulusal Parkı’nda bulunan Singita Sabi Sand’i yerinden eden otelin tek gece iki kişi konaklama fiyatının 715 dolardan başladığı belirtildi.

İKİNCİ HİNDİSTAN, ÜÇÜNCÜ KARAYİP'TEN

Listede ikinci sırayı Hindistan’ın Racastan eyaletinde yer alan ve iki kişilik oda fiyatı 875 dolardan başlayan Oberoi Vanyavilas alırken, onu oda fiyatı 1150 dolardan başlayan, Karayip Adaları’ndan St. Lucia’da yer alan Jade Mountain izledi.

Dünyanın en iyi 4. otelinin, oda fiyatları en az 2200 dolar olan, yine Güney Afrika’daki Earth Lodge’un seçildiği listeye Avrupa’daki en iyi oteller kategorisinde Türkiye’den de 2 otel girmeyi başardı.

VE TÜRK OTELLERİ

Türkiye’deki en iyi 2 otelin, çift kişilik oda fiyatı 390 dolar olan Bodrum’daki Marmara Oteli ve çift kişilik oda fiyatı 500 dolar olan İstanbul’daki Ceylan Intercontinental olarak seçildiği belirtildi.

Listenin üst sıralarında şu oteller de yer alıyor:

- Kanada’nın Ontario eyaletinde Inn at Manitou (Çift kişilik oda fiyatı 575 dolardan başlıyor)

- ABD’de Güney Carolina eyaletindeki Inn at Palmetto Bluff

- Avrupa’dan İtalya’da Grand Hotel Baglioni

- Orta Doğu’dan Ürdün’de Four Seasons Hotel Amman

- Güney Amerika’dan Arjantin’de Palacio Duhau-Park Hyatt Buenos Aires

- Orta Amerika’dan Belize’de Blancaneaux Lodge San Ignacio

- Avustralya’dan Lilianfels Blue Mountains Resort & Spa

Travel Leisure sitesi, 500 otelden 66’sında gecelik konaklama fiyatının 250 dolar ve altında olduğunu, bunun da lüksün her zaman çok para vermek anlamına gelmediğini gösterdiğini bildirdi.

AA

Haberin Devamı