Bilim - Teknoloji Dünya'nın en hafif cebi!
Paylaş
Dünya'nın en hafif cebi!

Dünya'nın en hafif akıllı cep telefonu, kimsenin beklemediği bir yerden geldi!

Bizler Samsung ve Apple'ı takip ederken, dünyanın her bir yanından, farklı nicelikte ve nitelikte firmalar gelişen akıllı telefon sektörüne dahil olmaya devam ediyorlar. Çin tabanlı firmaların zirve yaptığı son yıllarda, bir marka da Hindistan'dan çıka geldi: XOLO.

2012 yılında kendisini gösteren markayı, ürettiği Windows 8.1 tablet olan "Win" ile tanıyoruz. Nitekim 2013 yılının Aralık ayından bu yana, yakın gelecekte Windows Phone akıllı telefon üreteceğini beyan eden firma, sözünde durdu ve yepyeni bir cihaz ile çıkageldi. XOLO, her ne kadar Hindistan'ın ilk Windows Phone cihazını üretme şerefine layık olmak için ter dökmüş olsa da Micromax'ın bundan iki hafta önce piyasaya sürdüğü cihazlar, XOLO'nun önüne geçmiş oldu. Firmanın esas hedefi, 2014 yılının ilk çeyreğinde üretime geçmiş olmaktı ama Q900s isimli cihaz, ancak şimdi kendisini gösterebildi.

Evet, XOLO belki ilk Windows Phone olma konusunda gereken atılımı yapamadı ama tarzı ve duruşuyla hemen kendisini fark ettirmeyi başardı. XOLO'nun şüphesiz en önemli özelliği, sadece 100 gram ağırlığa sahip olması ki firmanın iddialarına göre Q900s sadece hafif değil, aynı zamanda an itibariyle piyasada bulunan "en hafif" telefon olma özelliğine sahip. Kulağa biraz iddialı gelebilir ama XOLO'nun rakipleri olan Samsung Galaxy S4 Mini 107 gram, Apple iPhone 5S ise 112 gram ağırlıkları ile Q900s'in ziyadesiyle gerisinde kalıyorlar.

Pek tabii Q900s, hafifliğinin yanı sıra, 7.2 milimetrelik kalınlığa sığdırdığı donanım ile de dikkat çekiyor. 4.7 inç IPS LCD ekrana sahip olan cihaz, aynı zamanda çizilmelere karşı koruma sağlayan Dragontrail Glass ile kaplanmış. 1.2GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 CPU işlemci, 400MHz saat hızına sahip Adreno 302 GPU, 8 GBdepolama alanı, 1GB RAM ve microSD desteğini üzerinde barındırıyor. 1800mAh pil ile gelen Q900s, firmadan gelen açıklamaya göre iki buçuk saat içerisinde tam olarak şarj olabiliyor ve 263 saat bekleme süresi sunuyor. Her ne kadar çift sim kart opsiyonuna sahip olsa da 4G teknolojisinden mahrum bırakılmış olduğuna da değinmekteyarar var.

Ürünün satış fiyatı 200 dolar olacak ve Temmuzun ikinci haftası itibariyle satışa çıkacak. Firmanın kendi sitesi üzerinden yaptığı bir kampanyadaysa ilk 5.000 kişi, Q900s'e 167 dolardan sahip olabilecek.

Resimlerle: En iyi 10 Windows 8 ve Android uygulaması!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı