Dünya Türkiye'den Belçika'ya PKK uyarısı! 'Avrupa'da toplumsal barışa ve düzene tehdit'

Türkiye'den Belçika'ya PKK uyarısı! 'Avrupa'da toplumsal barışa ve düzene tehdit'

Paylaş
Türkiye'den Belçika'ya PKK uyarısı! 'Avrupa'da toplumsal barışa ve düzene tehdit'

Belçika'da PKK yandaşlarının Türk vatandaşlarına saldırısı sonucu yaşanan olaylarla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada "Belçika’daki toplumumuzun sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir. " ifadelerine yer verildi.

Terör örgütü PKK militanlarının Belçika’daki Türk vatandaşlarına yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"24 Mart 2024 günü, Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanları, Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirmişlerdir. Olaylarda can kaybı yaşanmamış, bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Ayrıca, Belçika’da görevli diplomatik temsilcilerimiz olay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir.

KAMU DÜZENİNE TEHDİT

Belçika’daki toplumumuzun sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir. Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir"

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde Türk vatandaşları ile terör örgütü PKK destekçisi gruplar arasındaki olaylar büyüyor. Belçika medyasına göre; Pazar günü Leuven kentinde düzenlenen Nevruz kutlamasından dönen PKK destekçileri Heusden-Zolder'de arabalarında terör örgütü bayrakları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Türklerin yoğunlukla yaşadığı caddeden sloganlar eşliğinde geçti. Bu duruma tepki gösteren Türklerle konvoydakiler arasında arbede yaşandı.

Belçikalı yetkililerin açıklamasına göre, olaylar sırasında en az 6 kişi yaralandı ve bir kişinin durumu ağır. Sosyal medyada olaylara ilişkin çok sayıda görüntü paylaşılıyor. Heusden-Zolder'deki Sultan Ahmet Camii’nden, Pazar akşamı sükunet çağrısı yapıldı. Cami yönetiminin açıklamasında, “Maalesef provokasyon sonucunda kesinlikle istemediğimiz olaylar yaşandı. Polis artık durumu kontrol altına aldı ve herkesi sakin olmaya, evlerine dönmeye ve kimsenin oyununa alet olmamaya davet ediyoruz. Mübarek Ramazan ayında huzura ve sükunete ihtiyacımız var. Sosyal medya paylaşımında, lütfen huzuru bozacak hiçbir adıma izin vermeyin” denildi.

Haberin Devamı

"BİZİ ÖLÜM LİSTESİNE ALDILAR"

Belçika medyası ise bugün yayınladığı haberde terör örgütü PKK destekçilerinin Türkler hakkındaki planını adeta açığa çıkardı. HLN gazetesine konuşan Serkan ve Selahattin isimli iki Türk, PKK destekçileri tarafından her yerde arandığını ve ölüm listesinde olduklarını bildirdi. 57 yaşındaki Selahattin konuyla ilgili "Fotoğrafımız ve adresimiz ellerinde, bizi listelerine eklemişler" dedi.

De Morgen gazetesinde yayınlanan makalede ise Türkler ve PKK destekçileri arasındaki olayların hala durulmadığını ve önümüzdeki günlerde iki taraf arasındaki kavgaların sürmesinin beklendiği ifade edildi.