Dünya Kraliyet'e komplo kumpası

Kraliyet'e komplo kumpası

Paylaş
Kraliyet'e komplo kumpası

Kanser tanısı aldığını açıklayan İngiltere’nin Galler Prensesi Kate hakkındaki komplo teorilerinden üç ülke sorumlu tutuldu. Hükümet temsilcileri, Rusya, Çin ve İran’ın Kraliyet Ailesi’ni zor durumda bırakmak istediğini öne sürdü.

Sağlık izni uzun sürünce hakkında ortaya birçok iddia atılan Galler Prensesi Kate’in (42) kanser olduğunu açıklaması da komplo teorilerini durdurmaya yetmedi. Kate’in öldüğü, hatta Kraliyet Ailesi tarafından öldürüldüğüne varan iddialar, aileyi zor durumda bırakmıştı. Kate, önceki cuma kanser tedavisi gördüğünü bir video ile açıklayınca durumuna anlayış gösterileceğini bekledi. “Tedavimi tamamlarken bir aile olarak biraz zamana, alana ve mahremiyete ihtiyacımız olduğunu anlayacağınızı umuyoruz” dedi. Ama öyle olmadı. Bu kez de videonun yapay zeka ile hazırlandığına yönelik sayısız iddia ortaya atıldı. Bu tür iddialar, milyonlarca kişi tarafından okunup izleniyor.

Haberin Devamı

‘YAPTIRIM İNTİKAMI’

Hükümet kaynakları, Çin, Rusya ve İran’ın Birleşik Krallık’ı istikrarsızlaştırmak için Galler Prensesi hakkında dezenformasyonu körüklediğine inanıyor. İngiltere, bu üç ülkeye de çeşitli gerekçelerle farklı yaptırımlar uyguluyor. İngiltere hükümetinden Telegraph gazetesine konuşan bir yetkili, “Düşman devletlerin çalışma yöntemlerinin bir parçası da istikrarı bozmaktır. Bu, ister seçimlerimizin ister diğer kurumlarımızın meşruiyetinin altını oymak olsun. Onlar için fark etmez” dedi. Birleşik Krallık’ın demokratik bütünlüğünü dış müdahale tehditlerine karşı korumak amacıyla geçen yıl hükümet tarafından bir görev gücü oluşturulmuştu. O birim, şu günlerde dezenformasyon ve çılgın komplo teorilerinin internette yayılmasıyla mücadele etmenin çeşitli yollarını araştırıyor.

Haberin Devamı