Dünya İsrail ordusu Gazze'deki Tufan mahallesine hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu Gazze'deki Tufan mahallesine hava saldırısı düzenledi

Paylaş
İsrail ordusu Gazze'deki Tufan mahallesine hava saldırısı düzenledi

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırmasıyla başlayan savaşa küresel aktörler bile dahil oldu.

Geçtiğimiz hafta İran'ın İsrail'e saldırması ise söz konusu savaşın bütün bölgeye yayıldığını adeta doğruladı. Tahran yönetimi tarihte ilk kez düzenlediği saldırıda yüzlerce füze ve intihar dronu kullandı. İran yönetimi ise İsrail'in kendilerine saldırmaması durumunda bir başka saldırı gerçekleştirmeyeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

ABD ise bu saldırıdan kısa bir süre sonra İsrail'e yönelik bir yardım paketi açıkladı. İsrail'e 26.4 milyar dolarlık bir yardım ayıran Washington, bu paranın 9 milyar dolarını ise Gazze'ye aktarılmasına karar verdi.

CAN KAYBI 34 BİNİ GEÇTİ

Bölgede İsrail bombardımanı sivilleri hedef alırken, çoğu çoğu çocuk ve kadın binlerce Filistinli yaşama veda ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne son 24 saatte düzenlenen 5 saldırıda 48 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 79 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, 198 gündür devam eden saldırılar nedeniyle can kaybının 34 bin 97’ye, yaralı sayısının ise 76 bin 980’e yükseldiği aktarıldı.

HAMANEY TEŞEKKÜR ETTİ

Haberin Devamı

İran'ın resmi haber ajansının bildirdiğine göre, İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ülkenin silahlı kuvvetlerine geçen hafta sonu İsrail'e yönelik saldırılarından dolayı teşekkür etti. Hamaney ayrıca askerleri İsrail'in askeri yeniliklerini takip etmeye ve Tel Aviv'in taktiklerini öğrenmeye çalıştı.

REFAH'TA AKILALMAZ GÖRÜNTÜ

Filistin medyasında çıkan haberlerde ise Gazze'nin güneyindeki Refah'a büyük bir hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Sosyal medyada dolaşan görüntüler saldırının sivillere yönelik yapıldığını ortaya koydu.

Saldırıda can kaybı henüz bilinmiyor ve İsrail ordusu da konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı. Tel Aviv kanadı daha önce defalarca sivillere yönelik bombardımanda bulundu ve bu saldırıları sık sık inkar etti. Filistinli gazeteciler ise saldırının Refah'taki Tufan Mahallesine yapıldığını belirtti.