Dünya Papa: IŞİD'le diyalog kapısını kapatmayın

Papa: IŞİD'le diyalog kapısını kapatmayın

Paylaş
Papa: IŞİD'le diyalog kapısını kapatmayın

Türkiye'yi de ziyaret edecek olan Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco, her ne kadar "imkansız" gözükse de IŞİD ile diyalog kapısının tamamen kapanmaması gerektiğini söyledi

Papa yaptığı açıklamada "Hiç bir zaman 'ümit yok' demem, bunu asla yapmam. Belki bir diyalog ihtimali yoktur fakat bir kapıyı asla kapatamazsınız" ifadelerini kullandı. Fransa'nın Strazburg şehrinden dönüş uçağında gazetecilerle sohbet eden Papa Francexco 28 Kasım'da Türkiye ziyaretine başlayacak.

AP MECLİSİ'NDE KONUŞTU

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Parlamentosu'nu (AP) ve Avrupa Konseyi'ni (AK) ziyaret etti.

Papa Francesco 09.55'te 'Alitalia' uçağıyla Strazburg- Entzheim Havaalanı'na indi. Saat 10.37'de Avrupa Parlamentosu'na gelen Papa Francesco AP Başkanı Martin Schulz tarafından karşılandı. Resmi törenle karşılanan Papa Francesco'yu görmek için yüzlerce Fransız sabahın erken saatlerinde parlamento binasına geldi ve girişteki Vatikan Bayrağı göndere çekildi.

Şeref defterini imzalayan Papa'ya AP Başkanı Martin Schulz, Fransa Enerji ve Ekoloji Bakanı Segolene Royal de refakat etti. Saat 11.20'de AP meclisine giren papa Francesco parlamenterler tarafından ayakta alkışlandı. Buradaki açılış konuşmasını AP başkanı Martin Schulz yaptı. Schulz konuşmasında AP'ne üye 28 ülke ve 500 milyondan fazla insanın son 6 yıl içinde büyük kriz yaşadığını belirterek kurum, kuruluşlara duyulan güven unsurundaki azalmaya işaret etti. Schulz: "Güvensiz hiçbir kuruluş ayakta duramaz. Güveni yeniden kazanmamız için çalışmalıyız" şeklinde konuştu. Papa Francesco AP'de yaptığı konuşmada Avrupa'daki göçmen ve işsizlik konularına değindi.

Francesco ayrıca Avrupa'nın göçmenlere, azınlıklara, yeni imkanlar sağlamasını ve bunlara karşı saygı gösterilmesini isteyerek :"Sevgili dostlar beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 28 üyeli 500 milyondan fazla insana çeyrek asırdan sonra ikinci papa olarak dünyada artan işsizlik, eşitsizlik ve ekonomik krize karşı Avrupa'nın insanlara yardımcı olmasını istiyorum" diye konuştu. Avrupa Konseyi'ne geçen Papa Francesco'yu girişte Genel Sekreter Thorbjörn Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı Anne Basseur, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Dean Spielmann ve İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks karşıladı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuşan Papa Francesco dünya barışının önemini ve farklılıkların herkes için bir zenginlik olduğunu vurguladı. Saat 14.05'te Avrupa Konseyi'nden ayrılan Papa Francesco polis eskortu eşliğinde Strazburg Havaalanı'na hareket etti. Papa Francesco 4 saat süren Strazburg Avrupa Kuruluşları seyahatinin sona ermesiyle ‘Alitalia' uçağıyla Vatikan'a geri döndü.

Haberin Devamı