Dünya İsveç bombalarla uyandı

İsveç bombalarla uyandı

Paylaş
İsveç bombalarla uyandı

İsveç'in Malmö kentinde sabaha karşı saat 03.30'da peş peşe 2 bomba patladı

İlk patlama Rosengaard semtindeki Thomsons Vaag Caddesi’nde meydana geldi. Park halindeki bir araçta patlama meydana gelirken çevredeki binalarda büyük hasar oluştu.

Haberin Devamı

İkinci patlama saat 05.00 sıralarında, ilk patlamadan yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Ramels Vaag Caddes’inde bir binanın girişinde meydana geldi. Patlama sonrasında çevredeki binaların camları kırıldı.

Malmö Emniyet Müdürlüğü’nden bölgeye çok sayıda polis sevk edildi ve bomba uzmanları tarafından teknik inceleme başlatıldı. Patlamalar sırasında kimsenin yaralanmaması büyük bir şans olarak değerlendirildi. Polis kordonu altına alınan her iki cadde saat 09.00 sıralarında trafiğe açıldı. Nöbetçi Emniyet Müdürü Peter Martinsson, "Teknik elemanlarımız patlamanın meydana geldiği iki noktada incelemelerini bitirdi. Ancak şehrin başka bölgesine bomba yerleştirilmiş olması olasılığı üzerine kapsamlı arama başlatıldı. Polislerimiz alarm durumunda. Olayda yaralanan ya da ölen olmadı. Ayrıca henüz yakalanan da yok" dedi.

Haberin Devamı

Danimarka’nın Odense kentindeki istasyona yönelik bomba ihbarında bulunuldu. Polisin yaptığı aramalarda bombaya rastlanmadı. Bomba ihbarı nedeniyle iptal edilen tren seferlerinden 30 bin yolcu etkilendi. Odense polisi, trafiğin tekrar normale döndüğünü, ihbarın normal bir telefondan yapılması nedeniyle suçlunun yakalanmasının an meselesi olduğunu açıkladı.

DHA