Dünya Dev köprüyü gemi yıktı

Dev köprüyü gemi yıktı

Paylaş
Dev köprüyü gemi yıktı

ABD Maryland’daki Francis Scott Key Köprüsü’ne önceki gece Singapur bandıralı ‘Dali’ adlı yük gemisi çarptı. 2 bin 750 metrelik köprü, darbenin etkisiyle yıkılırken üzerindeki araçlar suya gömüldü. Sudan çıkarılan 2 kişiden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kayıp 20 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

ABD Maryland’a bağlı Baltimore şehrinde Singapur bandıralı ‘Dali’ isimli 290 metrelik kargo gemisi, Patapsco Nehri üzerindeki Francis Scott Key Köprüsü’nün ayağına önceki gece yerel saatle 01.35’te çarptı. Köprünün bir bölümü aldığı darbenin etkisiyle saniyeler içinde çöktü. Köprünün üzerinde bulunan en az bir düzine araç da sulara gömüldü. Araçlarda bulunan 2 kişi kurtarılırken birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 20 kişinin kaybolduğu bildirilirken ekipler 8 derecelik dondurucu suda kayıpları bulmak için sonar cihazlarıyla arama çalışması yürütüyor.

Haberin Devamı

KONTROLÜ KAYBETTİ

Kayıplar arasında o sırada köprüde çukur onarımı yapan bir inşaat ekibinin 6 üyesi de var. Geminin köprüye neden çarptığı araştırılıyor. Olay sırasında çekilen bir videoda geminin çarpışmadan saniyeler önce karardığı görülüyor. Bu da gemide elektrik kesintisi yaşandığını gösteriyor. Kazanın sebebini belirlemek için geminin 22 kişilik mürettebatının sorgulandığı bildirildi. Mürettebatın kazadan önce geminin kontrolünü kaybettiğini Maryland Ulaştırma Bakanlığı’na bildirdiği öğrenildi. Yetkililer terör saldırısına dair kanıt bulunamadığını açıkladı.

BU İLK KAZASI DEĞİL

ABD milli marşının yazarı Francis Scott Key’in adının verildiği 4 şeritli köprü 1977’de hizmete açılmıştı. Köprüyü her gün 30 bin araç kullanıyordu. Olayın gece saatlerinde meydana gelmesi daha büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Bu, ‘Dali’nin ilk kazası değil. Gemi 2016’da Belçika Antwerp’te limandan ayrılırken rıhtıma çarpmıştı. Kıç tarafında hasar meydana gelen gemi, su üstünde kalmayı başarmıştı. Rıhtım ise ağır hasar görmüştü. Olay sırasında kimse yaralanmamış ve petrol sızıntısı olmamıştı.

Haberin Devamı