Spor Dünya şampiyonasında engelini unutacak

Dünya şampiyonasında engelini unutacak

Paylaş
Dünya şampiyonasında engelini unutacak

Dünya ve Avrupa engelliler bilek güreşi şampiyonalarında çok sayıda altın ve gümüş madalya kazanan Gökhan Seven, ilk kez katılacağı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Bedensel engelli sporcu Seven, Azerbaycan’ın Bakü kentinde 18-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 24. Avrupa Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda da 60 kiloda sol kolda altın, sağ kolda ise gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

Litvanya’da 14-21 Eylül tarihlerinde organize edilecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na hazırlanan Seven, masada ayakta kalabilmek için 18 bin lira borç alarak ortez yaptırdı.

Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006’dan beri profesyonel olarak bilek güreşi yaptığını ve katıldığı şampiyonalarda bileğinin gücüyle altın, bronz ve gümüş madalyalar kazandığını söyledi.

Bilek güreşinde engelliler arasında gelinebilecek en üst seviyeye geldiğini vurgulayan Seven, "Benim bir dünya şampiyonluğum, bir Avrupa şampiyonluğum var. Uluslararası düzeyde de 11 madalya sahibiyim. Şöyle ki bedensel engelli bilek güreşinde en üst seviyeye geldim. Dünya şampiyonasından ötesi yok. Ben bu hedefi gerçekleştirdim. Şimdiki hedefim de Litvanya’da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda normal sporcularla yarışmak" diye konuştu.
Engellilerde elde ettiği başarıyı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda da göstermeyi hedeflediğini belirten Seven, "Avrupa ve dünya şampiyonu olmak gibi bir hedefim var. Artık engellilerde yaşadığım başarıyı normallerde de yaşamak istiyorum" dedi.
Seven, engelleri aşmak için maddi ve manevi bütün imkanları zorladığını, ayakta durabilmek için eş, dosttan borç alarak 18 bin liraya ortez yaptırdığını anlatarak, şöyle devam etti:
"Normal sporcuların yarışacağı bilek güreşi için çok önemli bir kural var. Bu kural da müsabaka boyuncu ayakta durmak zorundasınız. Normallerle yarışabilmem için masada ortezlerle ayakta durup, yarışmam gerekiyor. Engelli bir sporcu olarak tabii ki çok zorlanacağım. Onların bizden avantajlı olduğu yerler var. Mesela bilek güreşi yaparken masada daha rahat ve hızlı hareket edebiliyorlar. Ortezlerin tamamlanmasının ardından yürüme antrenmanları yapacağım. Bende çok çalışarak, bu avantajı kendi tarafıma döndürmeye çalışıyorum."

Haberin Devamı

"Bayrağı göndere çıkarabilmek için gece gündüz çalışıyoruz"

Seven, yurt dışında her başarının ardından Türk bayrağını göndere çektirmenin ve İstiklal Marşı’nı okutmanın büyük mutluluk verdiğine dikkat çekerek, "Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde bayrağı gönderden indirip, saygısızlık edenler var. Biz farklı ülkelerde bayrağı göklere çıkarıyoruz, İstiklal Marşı’nı okutuyoruz fakat bayrağı göndere çıkaranlar değil de indirenler daha çok konuşuluyor. Oysa biz üstün bir gayretle ülkemizi daha iyi temsil edebilmek için bayrağı göndere çıkarabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu konu bizi çok üzüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA