Ekonomi Dünya lideri olduk!

Dünya lideri olduk!

Paylaş
Dünya lideri olduk!

Türkiye'de cep telefonu kullanıcıları günde ortalama 76 dakika konuşuyor

Ericsson’un ‘Consumer Lab 2010 Türkiye’ araştırmasından çıkan sonuçlara göre, “Gün içinde ne kadar süre telefonla konuştukları” sorulduğunda, Türk kullanıcılar günde 76 dakikalarının mobil telefon konuşmasıyla geçtiğini bildirdi.

Bunun 52 dakikasının kişisel, 24 dakikasının ise iş ile ilgili görüşmelerden oluştuğu saptandı.

Bu sonuçla Türkiye, dünyadaki araştırmalar içinde en yüksek konuşma süresine sahip ülke oldu. Türkiye’yi 70 dakikayla ABD, 56 dakikayla İtalya, 53 dakikayla Endonezya, 48 dakikayla Rusya, 44 dakikayla İngiltere ve 41 dakikayla Çin izledi.

Haberin Devamı

YÜZDE 48 MEMNUN

Ericsson, Türkiye’de yedi bölgedeki 15 şehirden 1500 kişiyle araştırma yaptı. Bu araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle sıralanıyor:

Türk halkı mobil genişbantta yüzde 48’lik memnuniyet derecesine sahip. Halkın yüzde 79’u mobil genişbantın ne olduğunu bilirken, 3G’de bilinirlik yüzde 84’ü buluyor.

Araştırmanın Türkiye’deki sabit genişbant ve taşınabilir bilgisayar kullanımı sonuçlarına bakıldığında ise, 2006’da yüzde 24 ve 2008’de yüzde 45 olarak ölçülen sabit genişbant kullanımı, 2010’da yüzde 62’ye çıktı.

2006’da yüzde 8, 2008’de yüzde 21 olan taşınabilir bilgisayarların pazardaki oranı da 2010’da yüzde 26’ya ulaştı.

YÜZDE 28'İ SOSYAL AĞ

Araştırma, mobil genişbant ve mobil internet kullanımının ise şu anda yüzde 6 civarında olduğunu gösterdi.

Araştırmaya katılanlar arasında sosyal ağların insanların iletişim yetenekleri ve dili doğru kullanmaları konusunda olumsuz etkisi olduğunu düşünenlerin oranı araştırmanın yapıldığı 25 ülke ortalamasında yüzde 36 olurken, bu oran Türkiye’de yüzde 45 olarak gerçekleşti.

‘Fırsat buldukça işte bile olsam sosyal ağ sitelerini ziyaret etmeye çalışıyorum’ diyenlerin oranı ise dünya ortalamasında yüzde 18, Türkiye’de yüzde 28 oldu.

Haberin Devamı

MOBİL İNTERNETTE 'ÖZEL'İZ

ERICSSON Türkiye Pazarlama ve Strateji Müdürü Erdem Aksakal, Türkiye çapında 1500 kişiyle yaptkları araştır-manın telekom pazarındaki sonuçları gösterdiğini belirterek, “Türkiye’nin diğer ülkelerle kıyaslandığında mobil internette pek çok alanda özel bir konumda olduğunu görüyoruz” dedi.

(Vatan)