Spor Dünya Kupası'nda şaşırtan Türkiye istatistiği

Dünya Kupası'nda şaşırtan Türkiye istatistiği

Paylaş
Dünya Kupası'nda şaşırtan Türkiye istatistiği

Futbol tutkunlarının kilitlendiği 2014 Dünya Kupası'nda Türkiye ile ilgili bir istatistik oldukça dikkat çekici...

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Türkiye Brezilya'daki 2014 Dünya Kupası'na katılamadı. Ancak Süper Toto Süper Lig ekiplerinde top koşturan bir çok yabancı oyuncu milli takımlarının formalarıyla Brezilya'da sahalara çıktı. Bu oyuncularla ilgili bir istatistik ise oldukça şaşırtıcı.

GOL ATAMADILAR

Türkiye'de top koşturan yabancı oyuncuların hiçbiri Dünya Kupası'nda gol atamadı. Hollanda'da top koşturan Fenerbahçeli Kuyt ilk 11'e giremezken, Galatasaraylı Sneijder oynadığı maçlarda 2 asist yaptı ancak o da gol atamadı. Nispeten kupa performansı göz dolduran Hollanda dışında diğer ülke milli takımlarında top koşturan Süper Lig oyuncularının performansları ise adeta yerlerde sürünüyordu.

İşte ülke ülke o oyuncuların performansı:

HOLLANDA (Sneijder - Kuyt)

Haberin Devamı

2 maçını da kazanan Hollanda'da Galatasaraylı Wesley Sneijder 2 asist yaparken Fenerbahçeli Dirk Kuyt henüz forma şansı bulamadı.

FİLDİŞİ SAHİLİ (Drogba-Zokora)

Galatasaray'dan ayrılan Didier Drogba ülkesinin her iki maçında da oynadı. Son maçta Fildişi Sahili kaybetti. Drogba ne gol atabildi ne de akılda kalan bir performans sergileyebildi. Bir diğer Fildişili yıldız eski Trabzonsporlu oyuncu Zokora da kötü bir performansa gösterdi.

PORTEKİZ (Almedia - Meireles- Alves)

Beşiktaşlı Hugo Almedia, Fenerbahçeli Raul Meireles ve Bruno Alves, Portekiz - Almanya maçında adeta hezimeti yaşadı. Ronaldo'lu kadrolarına rağmen Almanya'ya 4 sıfır yenildi.

NİJERYA (Emenike-Yobo)

Nijerya milli takımında top koşturan Fenerbahçeli Emenike ve Yobo da dünya kupasında varlık gösteremedi. Fenerbahçeli golcü yıldız Emenike henüz maçlarda gol kaydedemedi.

KAMERUN (Chedjou-Dany-Webo)

Kamerun milli takımında top koşturan Galatasaraylı Chedjou, Dany ve Fenerbahçeli Webo maçlarda fark yaratamadı.

BOSNA HERSEK (Hajroviç)

Bosna Hersek'in Galatasaraylı oyuncusu İzet Hajroviç de diğer yabancı oyuncular gibi ne gol atabildi ne de takımı adına fark yaratan işlere imza atabildi.

YUNANİSTAN (Gekas)

Torku Konyasporlu Gekas Yunanistan milli takımında varlık gösteremedi. Ligde ve bir önceki Dünya Kupası'nda gollerle buluşan yıldız oyuncu bu defa suskundu.

Haberin Devamı

URUGUAY (Muslera)

Galatasaray'ın file bekçisi Uruguaylı Muslera Kosta Rika karşılaşmasında kötü bir performans sergiledi. Ancak İngiltere ile karşı karşıya geldikleri maçta yaptığı kurtarışlarla göz doldurdu.