Spor Dünya Kupası'nda ikinci buluşma

Dünya Kupası'nda ikinci buluşma

Paylaş
Dünya Kupası'nda ikinci buluşma

İsviçre ile Fransa, yarın yapacakları 2014 FIFA Dünya Kupası E Grubu maçıyla tarihlerinde 37. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke milli takımları arasında geride kalan 36 maçın 15’ini Fransa, 12’sini İsviçre kazanırken, 9 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Fransızlar 62, İsviçreliler ise 58 gol kaydetti.

Haberin Devamı

Salvador kentindeki Arena Fonte Nova’da oynanacak karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak. Maçı Hollandalı hakem Bjorn Kuipers yönetecek. Kuipers’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Sander Van Roekel ve Erwin Zeinstra yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Norveçli Svein Oddvar Moen üstlenecek.

E Grubu’nda oynanan ilk maçlarda İsviçre, Ekvador’u 2-1, Fransa ise Honduras’ı 3-0 mağlup etti.

Dünya Kupası’nda ikinci buluşma

İsviçre ile Fransa, Dünya Kupası finallerinde ikinci kez karşılaşacak. İki takım, Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda da aynı grupta yer aldı. 13 Haziran 2006’da Stuttgart’ta oynanan karşılaşma golsüz sonuçlandı. Bu gruptan İsviçre ilk sıradan, Fransa ise ikinci sıradan bir üst tura çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

4 resmi maçta 3 beraberlik

İki takım arasında Dünya Kupası elemelerinde yapılan 2 maç da berabere sonuçlanırken, 2004 Avrupa Şampiyonası’ndaki karşılaşmayı ise Fransa 3-1 kazandı.

Böylece İsviçre ile Fransa arasında yapılan 4 resmi karşılaşmanın 3’ü berabere biterken, birinde "Horozlar" galip geldi.
Yapılan 32 özel maçta ise Fransa galibiyetlerde 14-12 üstünlük sağladı.

AA

DÜNYA KUPASI E GRUBU FİKSTÜR VE PUAN DURUMU