İnci Tulpar Dünya, emojileri nasıl kullanıyor?
HABERİ PAYLAŞ

Dünya, emojileri nasıl kullanıyor?

Emoji kullanılarak 16 farklı dilde yapılan komünikasyonlardan 1 milyar tanesinin incelenmesi sonucu, her ülkede farklı emojilerin revaçta olduğu sonucu ortaya çıkmış.

Dünya, emojileri nasıl kullanıyor

Fransızlar romantik ve ciddi olanları; Avusturyalılar parti emojilerini; Kanadalılar silah, bıçak ve para birimi gösterenleri; Amerikalılar yiyecek, yaş günü ikonlarını; İspanyollar ise içecek ve parti şapkalarını temsil eden ikonları daha çok kullanıyor.

Arap Yarımadası’nda ise en çok, sıcaklığı temsil eden güneş emojisi kullanılıyor. Rusya ise kar ve yağmur emojilerinin kullanımında önde. Uykulu yüz ikonunu en çok kullanan ülke ise Malezya! Araştırma Türk kullanıcıları da kapsıyor.

Haberin Devamı

Bizler, alkış ve zafer işaretlerini temsil eden ikonları tercih ediyormuşuz. En az kullandıklarımız ise, alkollü içecek ikonları. Gülen yüz ikonu ve öpücük gönderen emoji ise tüm ülkelerde en çok kullanılanlar.

OTO KOLTUĞU

İstanbul trafiğinin sıkışık olmasının tek yararı; ön/arka koltukta, ayakta/kucakta yolculuk eden bebeler için riski azaltması. O kadar çok çocuk oto koltuğu olmadan araç içinde seyahat ediyor ki bu konuya tekrar değinmek gerekiyor.

Mutlaka çocukların yaşına uygun ve kurallara göre monte edilmiş bir oto koltuğu kullanılması gerek ki, olası kazalarda zarar görmesinler. Lütfen, çocuklarınızın güvenliği için bunu göz ardı etmeyin.

Diyet ilaçları?..

Sakın!

Amerika yine bir diyet ilaçları skandalı ile çalkalanıyor. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi internetten aldığı diyet ilaçları yüzünden hayatını kaybetti. Metabolizmasının çok hızlı çalışması yüzünden iç organları yorulan ve kalbi duran genç kız kurtulamadı.

Yazın yaklaştığı bu bahar döneminde, özellikle gençler çabuk sonuç verecek kilo verme çareleri arayışına giriyor. Aman! Kilo vermenin sağlıklı yolları, uzmanları, yürüyüş yapmak gibi gerekli koşulları var. İnternette reklâmı yapılan ‘mucize’ kürlere, ilâçlara rağbet etmemek gerek. Geç olsun, sağlıklı olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder