Nedim Şener Dünya Basın Özgürlüğü Günü mü?
HABERİ PAYLAŞ

Dünya Basın Özgürlüğü Günü mü?

Haberin Devamı

Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü; Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararıyla 1993 yılından beri kutlanıyor.

Gazeteciliği çok iyi bilinen ve terör örgütleriyle hiçbir ilişkisi olmayan bazı meslektaşlarımız ne yazık ki bugünü Silivri Cezaevi’nde karşılıyor.

Gazeteciliği gerçeğin peşinde koşmak ve halkı bilgilendirmek dışında kullananlara gazeteci denilmeyeceğini biliyorum. Ancak hayatlarıyla yakından tanıdığım insanlar var ki, onların gazetecilikten başka kaygıları olmadı hiç.

Cumhuriyet gazetesi operasyonunda tutuklanan meslektaşlarım Murat Sabuncu, Güray Öz, Turhan Günay, Musa Kart, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Kemal Güngör, Bülent Utku, Önder Çelik, Hakan Kara, Akın Atalay’dan söz ediyorum.

Cezaevinden gönderdikleri mesajlarda tek istedikleri bir an önce yargılanmak. Evet iddianame çıktı ama ilk duruşma için 24 Temmuz’a gün verildi. OHAL nedeniyle görüşme ve ziyaret imkanı yok. Onların seslerini duyurmanın tek yolu ailelerinden ve avukatlarından gelen mesajlar. En son CHP milletvekilleri aracılığıyla mesajları ulaştı.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü onlardan bazılarının mesajlarıyla anmak istiyorum:

Murat Sabuncu: Hızlı ve adaletli yargılama istiyoruz. AYM üç emsal dosya inceleyecek. Gazeteci Nedim Şener’in görüşmecisiydim. AKP, FETÖ ile işbirliği yaparken biz bu insanların suçsuzluğunu anlattık. O dönem FETÖ’nün hedefi olduk, şimdi FETÖ’ye yardımdan buradayız.

Musa Kart: 24 Temmuz 2017’de, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra hâkim karşısına çıkabileceğiz. Yani önce ceza, sonra savunma. Güray Öz: Yıllardır gazeteciyim, 12 Eylül dönemi koşullarında dahi böyle şartlarla karşılaşmadık.

Kadri Gürsel: 30 yılı aşkın meslek hayatımda hesap veremeyeceğim bir tek görüşmem yoktur. Gazeteciliğimi şeffaflık ve hesap verme üzerine kurarım. Kapalı kapılarda arkasında söylediğim şeyleri TV’de, gazetelerde dile getiririm.

Ahmet Şık: Cemaat yargılaması ile bugünkü yargılama arasındaki tek fark, onlar delil üretiyorlardı, şimdi delile de gerek yok. Korkunç bir kötülükle karşı karşıyayız.

“Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun” diyeceğim ama dilim varmıyor. Biliyorum, haksızlığa uğrayan arkadaşlarımız bir gün çıkacaklar. İşte o güne kadar kimsenin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlamıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder