Spor Duncan efsaneler arasında

Duncan efsaneler arasında

Paylaş
Duncan efsaneler arasında

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) play-off final serisinde Miami Heat'e galibiyet sayısında 4-1 üstünlük kurarak zafere ulaşan San Antonio Spurs'ün yıldız pivotu Tim Duncan, kariyerindeki 5. şampiyonluk yüzüğünü takarken, bu sezonki performansıyla birçok rekoru da eline geçirdi.

Spurs tarafından 1997 yılında 1. tur 1. sıradan "draft" edilen Duncan, NBA’de 1999, 2003, 2005 ve 2007 yıllarının ardından bu sezon da mutlu sona ulaşarak, 5 şampiyonluk yaşayan Kobe Bryant ve Magic Johnson gibi efsane isimleri yakalamayı başardı.
NBA tarihinde 5 ve üzerinde şampiyonluk yaşayan basketbolcular şöyle:

Haberin Devamı

Oyuncu Takımı Şampiyonluk sayısı

Bill Russell Boston Celtics 11
Sam Jones Boston Celtics 10
Tom Heinsohn, K.C. Jones, Tom Sanders, John Havlicek Boston Celtics 8
Jim Loscutoff, Frank Ramsey Boston Celtics 7
Robert Horry Houston Rockets, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs 7
Bob Cousy Boston Celtics 6
Kareem Abdul-Jabbar Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers 6
Michael Jordan, Scottie Pippen Chicago Bulls 6
George Mikan, Jim Pollard Minneapolis Lakers 5
Slater Martin Minneapolis Lakers, St. Louis Hawks 5
Larry Siegfried, Don Nelson Boston Celtics 5
Magic Johnson, Michael Cooper Los Angeles Lakers 5
Dennis Rodman Detroit Pistons, Chicago Bulls 5
Ron Harper Chicago Bulls, Los Angeles Lakers 5
Steve Kerr Chicago Bulls, San Antonip Spurs 5
Kobe Bryant, Derek Fisher Los Angeles Lakers 5
Tim Duncan San Antonio Spurs 5

Haberin Devamı

Duncan’ın play-off rekorları

Haberin Devamı

Kariyeri boyunca 8 bin 902 dakika boyunca play-off karşılaşmalarında boy gösteren Duncan, NBA tarihinde play-off maçlarında en uzun süre görev alan oyuncu olmayı başardı.

Tecrübeli basketbolcu, Miami karşısında aldığı sürelerle, Los Angeles Lakers efsanesi Kareem Abdul-Jabbar’ı (8 bin 851) geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.

Duncan, 17 senelik NBA kariyerinde 19 takımdan daha fazla play-off tecrübesi yaşama özelliğine de sahip. Son olarak organizasyon tarihinde 8 bin 849 dakika play-off maçına çıkan New York Knicks’i geçmeyi başaran Duncan, Portland Trail Blazers ve Dallas Mavericks gibi takımların da önünde yer alıyor.

Tecrübeli basketbolcu, Heat karşısındaki final serisinde blok sayılarında 480’e ulaşarak, Kareem Abdul-Jabbar’ın (476) play-off karşılaşmalarındaki blok rekorunu da eline geçirdi.

Bu sezon play-off "double double" sayılarını 158’e çıkaran 38 yaşındaki basketbolcu, bu alanda da bir diğer Los Angeles Lakers efsanesi Magic Johnson’ın rekorunu tarihe gömdü.

Haberin Devamı

Duncan, bin 984 savunma ribaundu ile bu alanda da Los Angeles Lakers’ın unutulmaz uzunlarından Shaquille O’Neal’ın (bin 642) önünde birinci durumda.

Kariyeri başarılarla dolu

Virgin Adaları doğumlu Tim Duncan, kariyerinde yalnızca San Antonio Spurs forması giydi.

Spurs’teki 5 şampiyonluğunun yanında, 3 kez finallerin en değerli oyuncusu (MVP), 2 defa normal sezon MVP’si olurken, 14 kez de All-Star karşılaşmalarında sahne aldı. NBA’de 8 kez yılın en iyi savunma beşine seçilen Duncan, 24 bin 904 sayıyla Spurs tarihinin en skorer oyuncusu konumunda.

Bu sezon maç başına 15,1 sayı, 9,7 ribaunt, 3 asist ortalamasıyla mücadele eden Duncan, tüm kariyeri boyunca 19,9 sayı, 11,1 ribaunt ve 3,1 asist ortalamaları yakaladı.

AA