Dünya Düğün gibi cenaze!

Düğün gibi cenaze!

Paylaş
Düğün gibi cenaze!

Cenazeler Gana'da düğünü andıran görüntülerle bir veda törenine dönüşüyor

Dünyanın çok büyük bir bölümünde matemle geçen cenazeler Gana´da düğünü andıran görüntülerle bir veda törenine dönüşüyor. Egeli sanayici Tamer Taşkın´ın bir iş gezisinde çektiği görüntülerde, bu ilginç geleneğe ilişkin çok önemli ayrıntılar yer alıyor.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası´nda (EBSO) geçtiğimiz dönem başkanlık yapan Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, bir iş gezisi için gittiği Gana´da çok ilginç bir cenaze törenini amatör kamerasıyla kayda aldı.

GENÇLER İÇİN TÖREN YAPMIYORLAR

Taşkın, fotoğrafçılığa 10 yaşından beri ilgi duyduğunu belirterek, iş gezisi için gittiği Afrika ülkelerinde karşılaştığı ilginç görüntüleri kayda almayı alışkanlık haline getirdiğini söyledi. Bu görüntülerden birini Gana´da bir fuar sırasında çektiğini anlatan Taşkın, ``Orada orkestra, bando ve oturma yerlerini görünce bir eğlence hazırlığı olduğunu düşündüm. Ancak bu bir cenaze töreniydi. Gelir grubuna göre herkesin farklı cenaze törenleri düzenlediğini öğrendim. Gana´da ölen gençler için bu törenlerin yapılmaması da ilginç'' diye konuştu.

Haberin Devamı

OTOMOBİLİ SEVENE OTO-TABUT

Ülkede üretilen tabutların da son derece ilginç olduğuna dikkat çeken Taşkın, ``Örneğin ölen insan denizciliğe meraklıysa tabutu sandal şeklinde oluyor. Eğer otomobilleri çok seviyorsa tabutu yine otomobile benzetiliyor. Cenaze töreninde insanlardan aldığım bu bilgiler beni çok şaşırttı. Farklı kültürlerin, ilginç gelenekleri her zaman ilgimi çekiyor'' dedi.

Taşkın ayrıca ölen kişi için bir kitap hazırlanarak, orta sayfasında tüm aile ile olan fotoğrafının bulunduğunu, yakınlarının mesajlarının ve kişiyle ilgili bilgilerin bu kitapta yer aldığını belirtti. Cenazede kitabın bir örneğini de kendisinin aldığını dile getiren Taşkın, bunun örnek bir davranış olduğunu sözlerine ekledi.

Burcu TANER / İZMİR (DHA)