Yaşam Düğün değil işkence!

Düğün değil işkence!

Paylaş
Düğün değil işkence!

Bursa'da bir köy düğününde damada yapılan işkenceler bu kadarı da olmaz dedirtti. Kafasında yumurta kırılıp un dökülen damat, leğene oturtulup fırçayla yıkandı. Arkadaşları tarafından çeşmenin havuzuna yatırılan damat, daha sonra kadın kıyafetleri giyip çiftetelli oynadı

Bursa Mudanya'daki İpekyayla Köyü'nde eskiden kalma düğün gelenekleri sürdürülüyor. Hayri ile Merve Korkmaz’ın düğününde damadın arkadaşlarının yaptıkları, renkli görüntüler ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Damadın arkadaşları damat giydirme için sabah saatlerinde kahvede buluştu. Damadın kahveye gelmesiyle birlikte eğlenceli dakikalar başladı. Önce damadın kıyafetlerini yırtan arkadaşları daha sonra o halde damada çiftetelli oynattı.

KAFASINDA YUMURTA KIRIP FIRÇAYLA YIKADILAR

Damadın köydeki evine giden arkadaşları burada da eğlencelerine devam etti. Damadın evindeki camların ve sandalyelerin birkaçı kırıldı. Ardından leğen ve fırçanın gelmesiyle birlikte eğlence devam etti. Damadın kafasında yumurta kıran, un döken arkadaşları daha sonra leğenin içine oturtup onu fırçayla yıkadı. Evin önünde çiftetelli oynanmasının ardından tekrar köy meydanına gidildi.

Köy meydanında oyunlarını sürdüren arkadaşları, damadı meydanda bulunan çeşmenin havuzuna yatırdı. Islanan damat, daha sonra kadın kıyafetleri giyerek çiftetelli oynadı. Sabahtan akşama kadar süren eğlencenin sonunda arkadaşları tarafından damadın kıyafetleri giydirildi.

Haberin Devamı

'1 SENE BU DÜĞÜNÜN OLMASINI BEKLEDİM'

Hayri Korkmaz, "Bugün benim en mutlu günüm. Köyümüzde 150 yıllık geleneği devam ettiriyoruz. Benim başıma gelenleri ben de daha önce arkadaşlarıma yapmıştım, benden sonra da devam edecek" dedi.

Damadın arkadaşlarından Cüneyt Tetik ise "Geçen sene benim düğünümde aynısını bana yapmıştı. 1 sene boyunca bu düğünün olmasını bekledim " diye konuştu.

İHA