Candaş Tolga Işık Düğmeye basıldı!
HABERİ PAYLAŞ

Düğmeye basıldı!

Haberin Devamı

Belediyelerle ilgili ilk operasyon sinyalini Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. “Topun ağzındaki belediye başkanları şayet istifa etmemekte diretirlerse ne olur?” diye sorulduğunda Cumhurbaşkanı şöyle söylemişti: “Öyle bir yola tevessül etmelerini düşünmek istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.”



Erdoğan’ın bu sözlerinden hemen sonra Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla İçişleri Bakanlığı çalışmaya başladı.

Bu gizli saklı bir çalışma değildi.

Öyle ki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis’teki konuşmasında bunu açıkça dile getirdi: “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler.”



Ve dün düğmeye basıldı.



İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Anayasa’nın 127’nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Ataşehir Belediyesi bu operasyonun ilk belediyesi ama görünen o ki son olmayacak.

CHP’li bazı belediyelerle ilgili iddiaları artık duymayan kalmadı. Ama konu sadece CHP’li belediyelerden ibaret değil.

İçişleri’nde yapılan çalışmada tam da Soylu’nun söylediği gibi hangi partiden olduğuna bakılmaksızın AK Partili bazı belediyeler de mercek altına alınmış durumda.

Belediye veya parti ismi verip hedef gösterecek değilim.

Ancak şunu bilin, bu konuda İçişleri Bakanlığı’nda büyük bir kararlılık var. Müfettişler büyük bir hassasiyetle iktidar-muhalefet demeden tüm iddiaların üzerine gidiyor.

Bu anlamda önümüzdeki günler sürpriz gelişmelere gebe...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder