Hızlı yemek yapmak için kadınların yardımcısı olan düdüklü tencereler aslında doğru kullanılmadıklarında tehlike saçabiliyorlar. İşte sizler için düdüklü tencerenin neden patlayacağını ve patladıktan sonra etrafa nasıl bir zarar vereceğini araştırdık. Düdüklü tencere yemekleri yüksek ısıda ve basınç altında pişirdiğinden, yemeklerin pişme süresini en aza indiren bir tencere türüdür. Düdüklü tencerelerde patlama tehlikesine karşı, basınca, dolayısıyla pişme derecesine göre ayarlanabilen bir supap vardır. Bu supap basınç artınca düdük hava kaçırarak tencerenin patlamasına engel olur. Düdüklü tencere ismini de bu nedenle almıştır. Düdüklü tencere aşırı şekilde doldurulmaz. İçinde basınç oluşacağından buhar için boşluk gerekir. Bu sebeple içindeki maksimum çizgisi aşılmamalıdır. Düdüklü tencere susuz kullanılırsa patlar. Bu sebeple asla pişirilecek yemeğe su eklemeden tencereyi kapatıp kullanmayın. Düdüklü tencerenin kapağını asla ve asla ocaktan alır almaz açmayın! Eğer düdüklü tencerenin havasını almadan ve tencereyi birazcık soğutmadan açmaya çalışırsanız patlar. Öncelikle basınçtan dolayı kapak ve tencere ters yönlere hareket eder. Bu esnada mutfak dolapları ve ocağa zarar verir. Asıl tehlike ise içindeki yemek malzemesinin dışarı fırlamasıdır. Aşırı sıcak olan bu malzeme etraftaki insanlara değerse ciddi 1. Derece yanıklara sebep olabilir Modern düdüklü tencereler yüksek güvenlik standartlarına göre üretilirler. Birçoğu basınç altındayken açmanıza bile müsaade etmez. Eğer kurallarına göre kullanılırsa düdüklü tencereler hem hızlı hem de sağlıklı ürünlerdir. Besinlerin içindeki vitaminin gitmesini engeller. Bu nedenle gönül rahatlığıyla düdüklü tencere kullanabilirsiniz.