Ekonomi Dubai ihtişamından satıyor

Dubai ihtişamından satıyor

Paylaş
Dubai ihtişamından satıyor

Dubai World, borç yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, 1969-2008 yılları arasında dünyanın en büyük transatlantiği olan 'Queen Elizabeth 2' ile dünyanın en ilginç sirki Kanada merkezli Cirque du Soleil'i satacak

ÜLKE DIŞINDAKİLERİ ELDEN ÇIKARIYOR

Haberin Devamı

Borçlarını altı ay ödeyemeyeceğini açıklayarak dünya piyasalarında ‘mini deprem’ yaratan Dubai World, borç yükünü azaltmak için ülke dışındaki iştiraklerini satacak. Dubai Maliye Bakanlığı Direktörü Abdulrahman el- Salah, Dubai World’ün borç yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, 1969-2008 yılları arasında dünyanın en büyük transatlantiği olan QE2 (Queen Elizabeth 2) ile dünyanın en ilginç sirki Kanada merkezli Cirque du Soleil ve birtakım varlıkların satılacağını duyurdu.

EMİRATES BANK'IN ALACAĞI BÜYÜK

Dubai devletinin şirketi kurtarmak için varlık satmayacağını söyleyen el-Salah, hedeflerinin Dubai World’ü sağlıklı bir yapıya getirmek olduğunu söyledi. Dubai World’den en çok alacağı olan bankanın Dubai merkezli Emirates Bank of Dubai olduğu ortaya çıktı. İngiliz bankaları ise Dubai World’e toplam 5 milyar dolar kredi kullandırmış. Zordaki şirkete en çok kredi veren İngiliz bankası 1-2 milyar dolar ile Royal Bank of Scotland. Bu bankayı HSBC, Standard Chartered ve Lloyds izliyor.

Haberin Devamı