Siyaset DTP yol haritasını konuşuyor
Paylaş
DTP yol haritasını konuşuyor

DTP yol haritasını konuşuyor

Kapatma kararının ardından gözler DTP'nin bugün yapacağı açıklamaya çevrildi. Partinin Merkez Yürütme Kurulu gelişmeleri değerlendirmek üzere bu sabah toplantı. Ahmet Türk'ün katılmadığı toplantıda yol haritasına ilişkin konuşulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Genel Merkez’de gerçekleşen toplantıya, Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra milletvekillerinin bir çoğu katılıyor.Saat 13:00 sıralarında düzenlenecek basın toplantısında, milletvekilliği düşürülen Ahmet Türk'ün Kurul’da alınan kararları ve izlenecek yol haritasını açıklanması bekleniyor.

MYK toplantısı için geldiği genel merkezde gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Gültan Kışanak, "Meclis'te grup kurmayacaklarını açıkladı.

Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin soruları üzerine yapacakları toplantı ile grup kurma ya da sine i millete dönme kararlarını değerlendireceklerini belirterek "Halkın kazanımlarının sonuna kadar korunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Birdal "istifa edecek misiniz?" sorusu üzerine "Değerlendireceğiz ama Türkiye yine bir virajı alamadı" diye konuştu. Birdal demokrasinin susturan ya da kapatan değil konuşturan ve açan bir rejim olduğunu belirterek "Biz de onu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin soruları üzerine Ahmet Türk için "O bizim devamlı eşbaşkanımız kararlarla düşmüyor" ifadesini kullandı.

Kulislerdeki beklenti, DTP milletvekillerinin TBMM Başkanlığı'na istifa dilekçelerini vereceği yönünde. İstifaların Meclis tarafından kabul edilmemesi durumunda ise, milletvekilleri grup kumadan "halkın içinde" siyaset yapma kararındalar.

Öte yandan DTP yetkilileriyle telefon görüşmesi yapan Ufuk Uras'ın, grup için gerekli olan 20. kişi olabileceği yönünde destek verdiği öğrenildi.

TÜRK TOPLANTIYA GECİKMELİ KATILDI

DTP’nin yasaklı eş Başkanı Ahmet Türk parti genel merkezine saat 11:10 sularında geldi. Türk’ün genel merkeze gelişi sırasında partililer sevgi gösterisinde bulundu.

OĞLU ASKERE GİDİYOR

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, oğlu Ejder’i bugün askere gönderiyor. Dünkü karar sonrası parti genel merkezinden eve giden Türk, bir yandan askere uğurlayacağı oğluna vakit ayırmaya çalışırken diğer taraftan kapatma kararıyla ilgili yapacağı konuşmayı kafasında toparlamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Türk, sabah kahvaltısı sonrası önce Ejder’i askere uğurlayacak sonra da parti genel merkezine geçerek basın toplantısı yapacak. Türk'ün sabahki toplantıya bu nedenle katılmamış olabileceği belirtiliyor.