Siyaset DTP: Parlamentodan fiilen çekiliyoruz
Paylaş
DTP: Parlamentodan fiilen çekiliyoruz

DTP: Parlamentodan fiilen çekiliyoruz

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, kapatma kararının ardından milletvekillerinin kararlarını açıkladı ve grup olarak parlamentodan fiillen çekildiklerini söyledi. İşte Türk'ün açıklamaları:

Haberin Devamı

"Bugün son basın toplantım. Bugün halkın her zaman tekrarladığı bir cümleyi kullanmak istiyorum. Kan kanla, şiddet şiddetle temizlenmez. Barışı esas almamız lazım. Şiddeti ortadan kaldırmak için çaba göstermek lazım. DTP'de, barışı sağlamaya yönelik, halkları kucaklaştırmaya yönelik çabalar sergiledik. Bugün barışı isteyenler terörist ilan ediliyor.

Bugüne kadar yaptığımız bütün konuşmalarda 'Şiddet Türkiye'nin gündeminden çıkmalıdır' dedik. Bir tek konuşmamızda bu iş şiddetle çözülür dediğimizi duymamışsınızdır. Anayasa Mahkemesi'nin siyasi bir karar alarak, resmi ideolojiyi yansıtan kararı demokrasiye darbe vurmuştur. Karar hukuki değildir.

Leyla Zana partide kurucu değildir. Destek amacıyla kaydını yapmış, başsavcının uyarısı üzerine kaydını silmiştir. Parti adına hiçbir toplantıya katılmamış, partiyle ilgisi olamamasınma rağmen kapatma davasında ismini görüyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin ne kadar titiz davrandığını buradan anlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

'Ergenekon'un avukatıyım' diyenler hakkında dava açılmıyor, barış isteyenler hakkında dava açıklıyor.MHP hakkında bir dava açmıyor. Ama halkların özgürleşmesini, çağdaş demokrasinin yerleşmesi için çaba gösterenler, bugün bu ülkede bölücü olmakla suçlanıyor. Bu ülke mutlaka bir gün barışa ulaşacaktır.

Elbetteki mücadeleyi sürdürenler, demokrasi için bedel vermeye hazır olanlar, bu asimilasyoncu zihniyete hep birlikte dur diyecektir. Demokrasiyi savunanlar ortak bir mücadele alanını büyütmek, geliştirmek sorumluluğuyla karşı karşıyadır.

Türkiye halkı, artık ortak aklı ve mantığı ortaya koymak zorundadır. Parlamentonun hali ortadadır. Farklı görüşmelere tahammül edemeyen bir parlamento vardır. Yapmayın diyoruz. Siz bu ülkenin sorunlarını görmemezlikten gelemezsiniz. Halkların vicdanı sizi yargılar. Türkiyeyi çatışmaya götürmeyin. Halkların taleplerini anlayın, görüşün diyoruz. Halklar ötekileştirilmiş, bunu görün, bunun tedbirini alın diyoruz.

Biz bu mahkeme kararını hukuki görmüyoruz, siyasi karar olarak görüyoruz. Anayasa Mahkemesini en ağır şekilde eleştiren AK Parti, DTP'nin kapatılması sürecinde sessiz kaldı. Rant beklentisi içine girdi. AK Parti kendine demokrat bir parti.

Haberin Devamı

Demokratik siyaseti önemsiyoruz. Arkadaşlarımız kararlarını belirtmiştir. Grubumuz fiili olarak parlamentodan çekilmiştir. Parlamentodaki çalışmalara katılmayacaklardır.

Türk istifa edecekler mi sorusunu ise "Çok net şekilde açıkladım" şeklinde yanıtladı.

Posta İnternet

Gül: Parti yönetcileri özen göstermeli