Gündem DTP mitinginde Atatürk büstüne saldırı

DTP mitinginde Atatürk büstüne saldırı

Paylaş
DTP mitinginde Atatürk büstüne saldırı

Hakkari''de DTP'nin düzenlediği "Barış ve Demokrasi Yürüyüşü"nde yine olaylar çıktı. Atatürk büstüne ve askeri lojmanlara taş attı

Fırın ve eczaneler dışında tüm iş yerlerlerinin kapalı olduğu Hakkari'de kalabalık, DTP il binası önünde toplandı. Ardından da sloganlar atılarak yürüyüşe geçildi.

Barış ve Demokrasi Yürüyüşüne DTP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, DTP İl Başkanı Hivzulah Kansu ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kalabalık Belediye önüne kadar geldikten sonra, burada da basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı, DTP il yöneticilerinden Haluk Bor okudu.

ÇAĞRILARI DİNLEYEN OLMADI

DTP'li Bor, okuduğu basın açıklamasının ardından, kalabalığın sessizce dağılmasını istedi. Dağılımın ilk anında yüzleri kapalı bir grup, gerginlik çıkarmak istedi.

Bu gruba DTP'liler engel olarak olay çakarmalarını engelledi. Ancak kalabalığın Cumhuriyet ve Bulvar caddelerine doğru ilerlemesinden kısa bir süre sonra, bir grup önce mobese kameralarını, ardından da polisi taşlamaya başlayınca olaylar çıktı.

ATATÜRK BÜSTÜ VE ASKERİ LOJMANLARI TAŞLADILAR

Kentin birçok noktasını adeta savaş alanına çeviren göstericiler, güzergahları üzerinde bulunan Atatürk Büstü, askeri lojmanlar, öğretmernlerevi ve dershaneleri de taş yağmuruna tuttu.

Polis göstericileri basınçlı su, göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler ise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Bu arada gösteriler sırasında AK Parti binasının zarar görmemesi için de polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Behçet DALMAZ-Serdar KARA-Rıdvan DALMAZ/HAKKARİ (DHA)