Spor Dortmund'un 12 puanlık farkı

Dortmund'un 12 puanlık farkı

Paylaş
Dortmund'un 12 puanlık farkı

Bundesliga'da 21. hafta sonunda Schalke ile 0-0 berabere kalan Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen'in 12 puan önünde liderliğini sürdürüyor

Milli futbolcu Nuri Şahin’in 90 dakika forma giydiği maçta Borussia Dortmund bir çok gol pozisyonu bulmasına rağmen Schalke’nin milli kalecesi Manuel Neuer’i geçemedi ve karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı.

Borussia Dortmund’un puan kaybettiği haftada, ligde ikinci sırada bulunan Bayer Leverkusen, deplasmanda FC Nürnberg’e 60. dakikada Christian Eigler’in attığı gol ile 1-0 yenildi. Borussia Dortmund 51 puanla ligin zirvesinde yer alırken, Bayer Leverkusen 39 puanla 2. sırada bulunuyor.

TUNCAY'IN FORMA SİFTAHI

Tuncay Şanlı’nın ilk kez forma giydiği Wolfsburg, deplasmanda bu sezonun sürpriz ekibi Hannover’e 1-0 yenildi. Hannover’in tek golü 4. dakikada Sergio Pinto’dan geldi.

Tuncay karşılaşmada 73 dakika boyunca oynadı. Hannover, 37 puan ve averajla 3. sırada bulunan Mainz’in ardından aynı puanla 4. sırada yer alıyor. Wolfsburg ise 23 puanla 12. sırada kaldı.

HAMİT ALTINTOP’UN GOLÜ İŞE YARAMADI

Bayern Münih, deplasmanda Hamit Altıntop’un attığı 1 gole rağmen FC Köln’e 3-2 yenildi. Bayern Münih, Mario Gomez ve Hamit’in golleri ile karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Köln’de, Christian Clemens 55. dakikada durumu 2-1 yapan golü attı. Karşılaşmada üstünlüğü ele geçiren FC Köln, 62. ve 73. dakikada Milivoje Novakovic’in attığı goller ile karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Bayern München 36 puanla 5. sıraya gerilerken, düşme hattından çıkmayı hedefleyen FC Köln 22 puanla 16. sırada yer aldı.

GOL KRALLIĞI

Gol Krallığı yarışında Bayern Münihli Mario Gomez 16 gol ile ilk sırada yer alırken, Gomez’i 15 golle Freiburglu Papiss Demba Cisse ve 14 golle Einracht Frankfurt’ta oynayan Theofanis Gekas takip ediyor.

Haberin Devamı