Spor Dortmund koltuğa kuruldu

Dortmund koltuğa kuruldu

Paylaş
Dortmund koltuğa kuruldu

Bundesliga'da oynanan 8. hafta karşılaşmaları sonucunda 7 haftadır lider olan Mainz, Hamburg'a yenilerek koltuğunu Borussia Dortmund'a kaptırdı

Sahasında Hamburg’a 89. dakikada Paolo Guerrero’nun golüyle 1-0 mağlup olan Mainz 21 puanda kalarak, hem yenilmezlik unvanını kaybetti hem de liderlik koltuğunu averajla Borussia Dortmun’a bıraktı.

NURİ ŞAHİN HESABI KESTİ

Mainz bu sonuçla Bundesliga tarihinde 8 hafta yenilmeden mücadele etme rekorunu kırmayı başaramadı. Geçen yılın şampiyonu Bayern Münih, bu hafta konuk ettiği Hannover’i Mario Gomez’in 21, 77 ve 90. dakikalarda kaydettiği gollerle 3-0 mağlup etti.

HAMİT'TEN ASİST

Bayern Münih bu sonuçla ligde maç fazlasıyla dokuzunculuğa yükselirken Hannover ise beşinciliğe geriledi. Maçta 3 gol kaydeden Gomez’in ilk golünü hazırlayan Hamit Altıntop oldu.

SCHALKE'DE KAN KAYBI SÜRÜYOR

Sezona büyük umutlarla başlayan ve İspanyol Raul’ü transfer ederek Bundesliga’da sükse yapan Schalke 04, kendi evinde Serdar Taşçı’nın forma giydiği Stuttgart ile 2-2 berabere kaldı.

Schalke bu sonuçla ligde 16. sıraya yükselirken, hafta başında teknik direktörlüğe getirilen Jens Keller’in takımı Stuttgart ise ligde ilk beraberliğini almasına karşın, ligin son sırasından kurtulamadı.

Günün diğer karşılaşmasında Werder Bremen, sahasında Freiburg’u 2-1 mağlup etti. Werder Bremen’in gollerini 33. dakikada Hunt ve 73. dakikada Almeida kaydederken, Freiburg’un tek golünü 62. dakikada Schuster attı.

ST. PAULI EVİNDE GÜLDÜ

Deniz Naki’nin forma giydiği St. Pauli, sahasında Nürnberg’i 3-2 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın gollerini St.Pauli adına 45. dakikada Asamoah, 59. dakikada Ebbers ve 81. dakikada Bruns kaydederken, Nürnberg’in golleri ise 48. dakikada Mehmet Ekici ve 62. dakikada Wolf’ten geldi.

LEVERKUSEN 2-0'DAN DÖNDÜ

Günün son karşılaşmasında Bayer Leverkusen, deplasmanda Wolfsburg’u müthiş bir futbolla 3-2 mağlup etti. Leverkusen’de Eren Derdiyok’un 3. dakikadaki şutu direkten döndü.

Bayer Leverkusen maçta Wolfsburg karşısında 2-0 mağlup duruma düşmesine rağmen 75. dakikada penaltıdan Vidal ve Rolfes’in 72 ile 82. dakikalarda kaydettiği gollerle karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Wolfsburg’un golleri ise 9. dakikada Diego, 68. dakikada ise Grafite’den geldi. Bu sonuçtan sonra Leverkusen ligde üçüncü sıraya yükseldi.

Bundesliga 8. hafta karşılaşmalarında alınan toplu sonuçlar şöyle: Schalke 04-Stuttgart: 2-2 Werder Bremen-Freiburg: 2-1 Mainz 05-Hamburg: 0-1 Bayern Münih-Hannover: 3-0 St.Pauli-Nürnberg: 3-2 Wolfsburg-Bayer Leverkusen: 2-3 Bundesliga’da yarın 1. FC Kaiserslautern-Eintracht Frankfurt ve 1899 Hoffenheim- Borussia Mönchengladbach karşılaşmaları oynanacak.

Haberin Devamı