Spor Dortmund doludizgin ilerliyor

Dortmund doludizgin ilerliyor

Paylaş
Dortmund doludizgin ilerliyor

Bundesliga'da lider Borussia Dortmund, Bayern Münih'i 3-1'lik skorla yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı

Borussia Dortmund, karşılaşmanın 9. dakikasında Lucas Barrios’un attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta, Bayern Münih 16. dakikada Luiz Gustavo’nun golü ile 1-1’lik eşitliği sağladı.

Karşılaşmanın 18. dakikada Mario Götze’nin pasında milli futbolcu Nuri Şahin’in yaklaşık 18 metreden attığı golle skoru 2-1’e getiren Borussia Dortmund, 60. dakikada Mats Hummels’in attığı golle de durumu 3-1 yaptı.

Sarı-siyahlı ekibin 3-1’lik üstünlüğü ile sona eren maçta performansı ile büyüleyen Nuri 89 dakika boyunca forma giydi. Bu sonuç ile Borussia Dortmund, Bayern Münih deplasmanından 20 yıl aradan sonra ilk kez galip geldi.

HAFTANIN PANAROMASI İÇİN TIKLAYIN

Lider Borussia Dortmund, puanını 58’e yükselterek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlerken, Bayern Münih puan cetvelinde 42 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi.

Haberin Devamı



LEVERKUSEN FIRSATI KAÇIRDI

Bayer Leverkusen, deplasmanda Werder Bremen’e karşı 2-0 öne geçtiği maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısında Eren Derdiyok’un golü ile 1-0 öne geçen Bayer Leverkusen, 62. dakikada Simon Rolfes ile skoru 2-0’a getirdi.

Son haftalarda istediği sonuçları alamayan Werder Bremen’in gollerini topu kendi kalesine atan Stefan Kiessling ve Sebastian Prödl kaydetti. Bayer Leverkusen 46 puanla liderin 12 puan gerisinde 2. sırada yer alırken, Werder Bremen 25 puanla 15. sırada bulunuyor.

HANNOVER TIRMANIYOR

St. Pauli’yi deplasmanda Christian Schulz’un golü ile 1-0 yenen Hannover, 44 puala 3. sıraya yükselirken, Hoffenheim’i deplasmanda 2-1 yenen ve puanını 40’a çıkaran Mainz 05, Bayern Münih’in ardından 5. sırada yer alıyor.

Tuncay Şanlı’nın takımı Wolfsburg, ligde 19 puanla son sırada bulunan Borussia Mönchengladbach’ı Diego’nun ilk yarıda attığı goller ile 2-1 yendi.

Tuncay’ın yedek soyunduğu maçta konuk ekibin golünü Filip Daems 74. dakikada penaltıdan kaydetti. Schalke 04-FC Nürnberg karşılaşması Jens Hegeler ve Raul’un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlandı.

GOL KRALLIĞI

Bayern Münih’te oynayan Alman milli oyuncu Mario Gomez 18 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada yer alırken, 16 golü bulunan Freiburg’lu Papiss Demba Cisse 2. sırada, Eintracht Frankfurt’ta oynayan Theofanis Gekas da 14 gol ile 3. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı