Tamer Heper Dört ihtimal var
HABERİ PAYLAŞ

Dört ihtimal var

Haberin Devamı

İki ay kadar önce bir anda çıkan şiddetli fırtınada balkonumdaki plastik saksı uçtu. Aradan bir hafta geçti, yönetici beni aradı, saksımızın bir aracın üzerine düştüğünü önemli zarar verdiğini bunun için hasarı tazmin etmemiz gerektiğini söyledi. Tazminat olarak da 1200 TL istenildiğini ifade etti. İyi ama önce bir plastik saksının bir araçta 1200 TL hasar yapacağını aklım almadı. Ayrıca ben işsiz biriyim, bu parayı ödeyecek gücüm yok. Bunun söylediğimde pazarlık 728 TL’ye indi. Ben ne yapmalıyım? Beni dava ederlerse ne olur? ● S.D.

Şimdi size anlatacaklarım var ama bunun içinde “Bu parayı ödeyin veya ödemeyin” gibi bir öneri bulmayacaksınız. Bunun kararını verme durumunda değilim. Ancak doğrusu bir plastik saksının, bir araca 1200 TL lik zarar verebileceğini de tahmin etmiyorum. Üstelik de hasarı sizin plastik saksının yarattığının ispatı gerekecek. Biraz zor ama!

İSPATLANMASI GEREKİR

İhtimalleri değerlendirelim.

Birinci ihtimal: Talep düşmüş, 728 TL. Eh belki kabul edilebilir bir hasar bedeli.

İkinci ihtimal: Hiç ödeme yapmazsanız. Belki karşı taraf davaya gerek görmeyecek.

Üçüncü ihtimal: Bir dava konusu olacak ama hasarın sizin saksı tarafından meydana getirildiği ispatlanamayacak. Bu durumda sizden para çıkmayacak.

MASRAF ARTABİLİR

Dördüncü ihtimal:

Bir dava açılacak, hasarı sizin saksının yarattığı ispatlanacak ve hasar bedeli ile birlikte mahkeme masrafları ile karşı taraf avukatlık ücreti size yüklenecek. Bu halde 1980 TL avukatlık ücreti artı hasar bedeli artı harç ve masrafları ödeyeceksiniz. Masrafların rakamını veremiyorum, bilirkişi incelemesi yapılır mı yapılmaz mı, yapılırsa kaç bilirkişi tayin edilir bilmek mümkün değil. Bu durumda biraz yüklü bir masraf çıkabilir.

İhtimaller bunlar, değerlendirmeyi siz yapıp karar vereceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder