Gündem Dört arkadaş isimsiz gömülecek

Dört arkadaş isimsiz gömülecek

Paylaş
Dört arkadaş isimsiz gömülecek

Dört arkadaş isimsiz gömülecek

Konya’nın Ereğli ilçesinde, kamyondan düşen buhar kazanına çarparak yanan otomobilde ölen ve cesetleri tanınmayacak hale gelen 4 kişinin kimlik eşleştirmesi yapılması için ailelerinden kan örneği alındı. Cenazeler gerekli incelemenin yapılması ve kimlik eşleştirmesi için doku örneklerinin alınması ve defin işleme sırasında karışmaması için adli tıp kayıt numaraları verilerek ailelere teslim edildi.

Haberin Devamı

Ereğli-Karapınar karayolunun 12. kilometresi Sazgeçit beldesi yakınlarında M.G. idaresindeki 22 HK 272 plakalı kamyondan düşen buhar kazanına çarpıp, şarampole yuvarlanan otomobilde çıkan yangında hayatını kaybeden Mehmet Kocakaya (30), İbrahim Can (26), Faik Biçer (30) ve Metin Yamaç (26) cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Cumhuriyet savcısının nezaretinde yapılan otopside kimlikler tespit edilirken, Diyarbakır’dan gelen aileleri cesetleri tanıyamadıkları için DNA testi yoluyla eşleştirme yapılacağı belirlendi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerinden DNA sonucu için kan ve kıl örnekleri alındığı öğrenildi.

-İSİMSİZ, NUMARAYLA MEZARA GÖMÜLECEKLER-

Cenazeler gerekli incelemenin yapılması ve kimlik eşleştirmesi için doku örneklerinin alınması ve defin işleme sırasında karışmaması için adli tıp kayıt numaraları verilerek ailelere teslim edildi.

Haberin Devamı

Gözyaşları içinde Adli Tıp Kurumu Morgu önünde bekleyen aileler, Diyarbakır’a hareket etti. Hangi cenazenin kime ait olduğu henüz belirlenemediği için cesetlerin yan yana isimsiz olarak defnedileceği belirtildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığındaki DNA testinin ardından kimlik eşleşmesine göre mezarların isimlendirileceği, isteyen ailenin rapor sonucuna göre cenazelerini başka bir mezarlığa taşıyabilecekleri bildirildi.

-"ARKADAŞLARINI YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEDİLER"-

Metin Yamaç ve İbrahim Can’ın kuzeni Barış Yakışır, 4 arkadaşın Mehmet Kocakaya’nın ablasını ziyaret için İzmir’e birlikte gitmeye karar verdiklerini anlattı.

Yakışır, kaza haberini kaymakamlık aracılığıyla aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"4 arkadaşın yediği içtiği ayrı gitmezdi. Sürekli beraber gezer, beraber takılırlardı. Mehmet, İzmir’de yaşayan ablası Remziye’nin yanına gideceğini söyleyince, diğerleri de hem gezmek hem de arkadaşlarını yalnız bırakmamak için beraber gitmeye karar vermiş. Ereğli’ye vardıklarında önlerine düşen buhar kazanına çarpınca şarampole yuvarlanmışlar, bildiğimiz kadarıyla araç LPG’li olduğu için hemen alev almış."

Faik Biçer’in eniştesi Süleyman Mafrak da cenazelerin hangisinin akrabalarına ait olduğunun tespit edilemediğini, alınan örnekler sonucu DNA testiyle mezarları isimlendireceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Mafrak, yetkililerden aldıkları bilgiye göre 15 gün sonra DNA testinin sonuçlanacağını anlattı.
Mehmet Kocakaya ile İbrahim Can’ın evli ve 2 çocuk babası, Faik Biçer’in evli ve 4 çocuk babası, Metin Yamaç’ın ise bekar olduğu bildirildi.
Dün gece meydana gelen kazada, Mehmet Kocakaya yönetimindeki 21 GN 044 plakalı otomobil, Karapınar-Ereğli karayolu Sazgeçit mevkisinde, M.G. idaresindeki 22 HK 272 plakalı kamyondan düşen buhar kazanına çarpmış, şarampole yuvarlanan otomobilde çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetmişti.