Yapılışı:
Yumurta, süt, şeker ve mayayı yoğurma kabı içinde karıştırın.
Unu da ilave ederek hamur hafifçe toparlanana kadar yoğurun.
Eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ilave ederek 3-4 dakika daha yoğurun.
Toparlanan hamuru 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 1 santimden biraz daha ince açın ve hamur keskisiyle daire şeklinde kesin. Ortasına daha ufak bir keski ile delikler açın.
Küçük bir tencerenin içine tencerenin dörttebirini dolduracak kadar sıvıyağ koyun ve kızdırın.
Donutları 3-4 adet olacak şekilde kızgın yağda kızartın. Kızaran donutları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.
Erittiğiniz çikolataya hafifçe batırın ve şeker ile süsleyerek servis yapın.