Dünya Dönerci cinayetlerinde şok

Dönerci cinayetlerinde şok

Paylaş
Dönerci cinayetlerinde şok

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında sekizi Türk, 10 kişiyi öldürdüğü ortaya çıkan Neo-Nazi örgütü hakkında, Alman istihbaratının elinde bulunan belgeleri, imha ettiği ortaya çıktı

Kamuoyunda "dönerci cinayetleri" olarak bilinen cinayetlerin failleri olan NSU üyesi Beate Zschape, Uwe Muhdlos ve Uwe Bönhardt’ın Alman istihbarat iç teşkilatının muhbirleri olduğu, hatta istihbaratçıların üçlüye kaçmaları için yardım ettiği iddiaları Alman medyasında yer alırken, olayın ilginç bir boyutu daha ortaya çıktı.

Süddeutsche Zeitung gazetesi, Almanya’da Federal Başsavcılık'ın, hücre evinin ateşe verilmesi ile ortaya çıkan örgüt ile ilgili 11 Kasım 2011 tarihinde, iç istihbarattan örgüt hakkında ellerindeki gizli belgeleri vermesini istediğini ancak kurumun şaşırtıcı bir tesadüfle o gün ellerindeki belgeleri imha ettiğinin ortaya çıktığını yazdı.

İç istihbarat servisi, dosyaların saklanması için gerekli sürenin dolduğu için imha edildiğini savundu. Muhalefet milletvekilleri İçişleri Bakanlığı’ndan konu hakkında soruşturma başlatmasını istedi.

Haberin Devamı