Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Dondurun babalığı tadın
HABERİ PAYLAŞ

Dondurun babalığı tadın

Testislerden birinde tümör bulunduysa ameliyatla alınması gerekecektir. Eğer testisinizin biri alınırsa tek testisle yaşayabilir, hatta çocuk sahibi de olabilirsiniz. Bu konuda önlem almak isterseniz spermlerinizi dondurup ileride kullanılmak üzere saklatabilirsiniz...

SORU: Baba olamaz mıyım?


29 yaşındayım. Sol testisimde bir kitle tespit edildi. Yapılan tahlillerimi size yolluyorum. Doktorum bu değerlerin normal olduğunu söyledi. Yine de ameliyat olmam gerekli midir? Bir testisimin alınması çocuk sahibi olmama engel mi? CEVAP Testisinizde bir tümür saptandıysa mutlaka ameliyat gerekecektir. Bu operasyonda önce yumurtanızdan bir parça alınarak ameliyat sürerken incelenmesi yapılacak ve duruma göre gerekirse organın alınmasi gerekebilecektir. Tek testis ile çocuk sahibi olmak mümkündür. Ama arzu ederseniz bu konuda tetkik yaptırabilir hatta bir önlem olarak spermlerinizin dondurularak depolanmasını da sağlayabilirsiniz. Testis kanseri sonrası kısırlık tek testisli kalmaktan değil, ameliyat sonrası uygulanan kemoterapinin mevcut testiste de sperm üretimini bozmasından kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]


SORU: Penisim yukarıya doğru sertleşiyor

22 yaşındayım. Benim cinsel organım sertleştiğinde yukarıya doğru bakıyor. Elimle aşağıya doğru bastırdığım zaman penisimin dibinde acı oluyor. Acaba neden böyle, bir rahatsızlık olabilir mi? CEVAP Penisin sertleştiğinde yukarıya doğru bakması normal bir durumdur. Ve yine sertleşen penisi elinizle aşağıya ittirdiğinizde de acıma hissetmeniz gayet doğaldır. Neden bunu bir sorun olarak gördüğünüzü anlayamadım. Bu bir sorun olmadığından fizyolojik bir durum olduğundan ameliyat olmanız için de bir gerek olduğunu düşünmüyorum.

SORU: Meni yolları tıkanır mı?

Mastürbasyon yapa yapa meni yollarında bir tıkanıklık söz konusu olur mu? CEVAP Mastürbasyon aşırıya kaçılmadığında partneri olmaya kişiler için sağlıklı bir boşalma yöntemidir, hiçbir sorun yaratmaz. Gençlerin hormonlarını yüksek olduğu ve uygun sosyal ortamda cinsel partner bulamadıkları hallerde gün aşırı veya günde bir defayı geçmemek üzere mastürbasyon yapmaları fizyolojik olarak gayet normal ve sağlıklı bir durumdur.

SORU: Varikosel için ameliyat olmalıymışım

21 yaşındayım. Doktorum bana sol tarafta varikosel bulunduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ancak ben çok güvenemiyorum. Sonuçlara bakıp sizin de fikrinizi söylemenizi rica ediyorum. CEVAP Varikoselde esas sorun testis içi mikrosirkülasyonun yani organ içindeki kan dolaşımının etkilenmesidir. Varikoseliniz hakkında yorum yapabilmem için güvendiğim bir laboratuvarda tetkikinizi yaptırmam ve bizzat muayene etmem gerekli. Varikosel teşhisinde dopler ultrason anlamlı ve tek başına yeterli bir teşhis yöntemi değildir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder