Ekonomi Dondurucu soğuklar sebzeyi zıplattı

Dondurucu soğuklar sebzeyi zıplattı

Paylaş
Dondurucu soğuklar sebzeyi zıplattı

Tüm yurdu etkisi altına alan zorlu kış koşulları, sebze fiyatlarında da yükselişe yol açtı

Antalya Büyükşehir belediyesi Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, Toptancı Hali’ne ocak ayında gelen ürün miktarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 civarında artmasına rağmen, fiyatların yüksek seyrettiğini bildirdi.

Rıza Uysal, başta dolmalık biber olmak üzere, biber, salatalık, patlıcan, fasulye ve domatesin fiyatının yüksek olduğunu kaydetti. Rıza Uysal, domatesin geçen yıl 70-80 kuruştan işlem gördüğünü hatırlatarak, bu yıl domates fiyatının 1,5 lira civarında olduğunu ve fiyatın uzun süredir bu düzeyde kaldığını kaydetti.

Sebze fiyatlarının yükselmesinde dönemsel etkilere de işaret eden Rıza Uysal, şunları söyledi: "Çetin kış koşulları, seralardaki birincil ürünlerin tükenmesi ve ihracatın canlanmasıyla sebze fiyatlarındaki yükseliş sürüyor.

Oysa hale giren ürün miktarı arttı. Buna rağmen, ülkemizin tamamını etkisi altına alan dondurucu soğuklar sebze fiyatlarını yükseltti. Üretici, havalar soğudukça, serada daha fazla yakıt kullandığı için yakıt ve işçilik maliyeti de artıyor. Tüm bu etkenler bir araya gelince fiyatlar da yüksek seyrini korudu."

FİYATLAR NASIL?

Antalya Toptancı Hali’nde bugün bakla 2,5 lira ile 4,70 lira, renkli dolmalık biber 2,5 ile 4.5, sivri biber 1,5 ile 5,80, domates 1,5 ile 3, sırık ayşe fasulye 3,5 ile 6,80, kereviz 60 kuruş ile 1,70, salatalık 1,5 ile 2,90, patlıcan 1 ile 2,90 lira arasında işlem gördü.

Haberin Devamı