Gündem Domuz gribi 'muz gribi' olsun!

Domuz gribi 'muz gribi' olsun!

Paylaş
Domuz gribi 'muz gribi' olsun!

Konyalı imam, 'domuz gribi' isminin 'muz gribi' olarak değiştirilmesini önerdi

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde Ulu Cami imamı Hasan Çınar, domuz gribine yeni bir açılım getirdi.

Haberin Devamı

Yerel olarak yayın yapan ERT Televizyonu'nda her hafta Perşembe günleri dini program yapan Ulu Cami imamı Hasan Çınar'ın, TV yayınında domuz gribi ismini domuz'un ilk iki harfini 'do' çıkartıp, 'muz' gribi olarak değiştirdi. İmam Çınar'ın TV yayınındaki televizyonda yaptığı açıklama internet ortamında video paylaşım sitelerine düştü.

DOMUZ LANETLİ!

Yerel bir TV'de dini program yapan İmam Hasan Çınar, domuz gribine yeni bir yaklaşım getirdi. Domuz'u lanetlendirilmiş olarak gören Çınar, televizyon programında şunları söyledi: "Asırlardır insanoğlu grip oluyor. Aklımız erdi ereli hepimiz her sene en az bir defa grip oluruz. Bazen 7 gün sürer, bazen 70 gün sürer. Gripten kim korkuyordu. Korkuttular bugün. Ben şu an da sizden utanıyorum. Allah'tan korkuyorum. O lanetlenmiş varlığın ismini de ona taktılar. Bilmem ne gribi. Şimdi düşündük, düşündük bir şey bulduk. Ne bulduk. Onun 'Do' sunu kaldırdık 'Muz' unu tuttuk. 'Muz Gribi'. Bari Muz giribi olsun. Do'su kalksın da Muz giribi olsun. Çünkü, grip olan insanlar, utanmaya başladılar. Etrafımdakiler bana şu gribi diyecekler diye utanmaya başladılar. O lanetlenmişin eti haramdır, yenmez. İsmini bile biz kullanmaktan imtina ediyoruz. Kalktılar şu giribi dediler." dedi.

Haberin Devamı

ADI MUZ GRİBİ OLSUN DA BULAŞSIN

Domuz gribinin isminin, yayılmaya başladığından beri Muz giribi olarak adlandırılsaydı, insanların birbirinden korkmayacağını dile getiren Cami İmamı Hasan Çınar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ama keşke başka bir isim taksaydılar da, insanlar hiç olmazsa benim grip halimden yanımdaki mesai arkadaşım rahatsız mı olur, aklına bir şey mi gelir mi diye çekinceme haline girmezlerdi. Sıkıntı var ortada şimdi. O yüzden gelin dostlarla haberleşelim. Bu gibin adına 'Do'sunu kaldırıp 'Muz' gribi diyelim. Hiç olmazsa muz sevilen bir madde. Baştan beri muz gribi olsaydı adı, insanlar birbirinden korkmazdı. Bulaşacak olan ne 'Muz'. Muz bulaşsın canım. Hepimiz seviyoruz. Yeriz biz onu. Ama öbürü. Öbürü bulaşsın demiyor hiç kimse kimseye. Bugün grip olan kardeşlerimiz isminden dolayı çekingen harakette bulunuyorlar. Niye, şu gribimi oldun yoksa diyecekler diye. Korkmaya mahal yok. Allah ne dediyse o olur."

DHA

Haberin Devamı