Ekonomi Domates yine tırmanıyor

Domates yine tırmanıyor

Paylaş
Domates yine tırmanıyor

Fiyatı 10 liraya kadar yükselen domateste, başlayan hızlı düşüş ardından fiyatlar yeniden yükseldi

İhracat, turizmdeki hareketlilik, süpermarketlerin yüksek tonajlı alımı nedeniyle domates fiyatı bugün yeniden yükselişe geçti. Özellikle ekim ayında kilosu 10 liraya kadar yükselen domateste örtüaltı üretimin devreye girmesiyle başlayan düşüş kısa sürdü.

Domates fiyatları bugün itibariyle yeniden hızla yükselişe geçti. Tam olarak Kurban Bayramı sonrasında başlayacak ihracatta yavaş yavaş hareketlilik görülmesi, turizm sezonunun uzaması, süpermarketlerin yüksek tonajlı alımlar yapması ve iç piyasada tüccarların da Antalya'ya akın etmesi nedeniyle dün Antalya Toptancı Hali'nde en yüksek fiyatı 2.90 lira olan domates bugün 70 kuruş birden artarak 3.60 liraya yükseldi. Pazar ve reyonlardaki kilogram fiyatları da 3- 5 lira düzeyindeyken 6- 7 liraya çıktı.

REYONLARDA 7 LİRAYA ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde dün en düşük fiyatı 1 lira, en yüksek fiyatı ise 2.90 lira olan domates, bugün ise en düşük 1.5 lira, en yüksek ise 3.60 liradan satılmaya başlanıldı.

Çeri domatesin fiyatları ise en düşük 3 lira, en yüksek ise 7 liraya kadar çıktı. Domatesin pazardaki ve reyonlardaki fiyatı da 3-5 lira civarlarında seyrederken, bugünkü artış ile 6- 7 liralara kadar çıktı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA (DHA)

Haberin Devamı